Τραγικό: Το κράτος του θανάτωσε τον σκύλο του και εκείνος αυτοκτόνησε!

Τραγικά νέα έρχονται από τη Δανία όπου ένας άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του όταν του πήραν τον σκύλο του για ευθανασία.

Το σκυλί κατασχέθηκε και στην συνέχεια θανατώθηκε από τις αρχές σύμφωνα με τον νόμο για την απαγόρευση κατοχής σκύλων ράτσας πιτ μπουλ στη χώρα. Δεν είχε κάνει τίποτα κακό, απλώς ζούσε σε ένα μέρος όπου θεωρείται η “λανθασμένη” ράτσα.
Οι αρχές έδωσαν στον 27χρονο Dan 8 ημέρες για να αποδείξει ότι ο αγαπημένος του φίλος Zanto, δεν ανήκε στις απαγορευμένες για τη Δανία ράτσες. Φυσικά δεν τα κατάφερε και η αστυνομία πήγε στο σπίτι του, πήρε το σκυλί και στη συνέχεια προχώρησε σε ευθανασία. Λίγες μέρες μετά ο Dan βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από υπερβολική δόση αναλγητικών.
Τον Ιούνιο του 2014 η Δανία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει 13 ράτσες σκυλιών:
– Pit Bull Terrier
– Tosa Inu
– American Staffordshire Terrier
– Fila Brasileiro
– Dogo Argentino
– American Bulldog
– Boerboel
– Kangal
– Central Asian Shepherd Dog
– Caucasian Shepherd Dog
– South Russian Shepherd Dog
– Tornjak
– Sarplaninac
Μερικές από αυτές τις ράτσες θεωρούνται παράνομες από το 1991 αλλά η νομοθεσία ανανεώθηκε! Απαγορεύει πλέον μερικές ακόμα φυλές με την δικαιολογία ότι είναι επικίνδυνες για τους ανθρώπους.
Η οργάνωση “Animal Law Coalition” δηλώνει ότι «Η Δανία κινείται αντίθετα από ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν πλέον καθορίσει πως η απαγόρευση ορισμένων φυλών δεν λειτουργεί σαν μέτρο για την πρόληψη περιστατικών επίθεσης σκύλων».
Δεν μπορεί κανείς να κρίνει την πράξη του Dan που σίγουρα βρέθηκε σε απόγνωση όταν ανύμπορος να αντιδράσει είδε να του παίρνουν, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, τον καλύτερο του φίλο για να τον σκοτώσουν. Αυτό όμως που σίγουρα μπορεί να κρίνει είναι τους παράλογους νόμους που συνεχίζουν να υπάρχουν σε χώρες που θεωρούνται πολιτισμένες.

Πηγή: http://www.lifenewscy.com/