Υιοθετήθηκε το σκυλάκι που ανήλικοι έκαψαν ζωντανό στην Άρτα!

Η Κατερίνα Τσέρτου – σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας – ανέλαβε εξολοκλήρου τα έξοδα νοσηλεία του Φοίνιξ του σκυλάκου που ανήλικοι Ρομά έκαψαν στα τέλη του Σεπτέμβρη. Η γυναίκα όχι μόνο ανέλαβε τα έξοδα αλλά προθυμοποιήθηκε να υιοθετήσει το ζώο που τόσο έχει υποφέρει και νοσηλεύεται στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Η Κατερίνα Τσέρτου με τον Φοίνιξ.

Ο Φοίνιξ πονάει αρκετά – αφού τα εγκαύματα είναι εκτεταμένα και καλύπτουν το 50% του σώματος του – αλλά το παλεύει και πλέον όλοι είναι βέβαιοι ότι θα συνέλθει πλήρως αφού κάθε μέρα που περνάει δυναμώνει. Σε περίπου 15 μέρες προγραμματίζεται να βγει από την κλινική και να συνεχίζει την αγωγή και την ανάρρωση στο σπίτι της Κατερίνας Τσέρτου.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο του Α.Π.Θ. Λυσίμαχο Παπάζογλου στο ζώο θα γίνουν επεμβάσεις και στις αρθρώσεις των πίσω ποδιών του ώστε να μπορεί να κινείται κανονικά. Το πρόβλημα που έχει στον δεξί οφθαλμό του προϋπήρχε και με το έγκαυμα η κατάσταση του ματιού του επιδεινώθηκε αλλά το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί αργότερα.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας τονίζει ότι όσοι κατέθεσαν χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του ζώου και επιθυμούν να τους επιστραφούν να επικοινωνήσουν με την πρόεδρο του συλλόγου την Μαρία Τζουβαρά στο τηλέφωνο: 6974730250. Η κα Τσέρτου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στο ζώο και είναι μια από όλους εκείνους που δείχνουν ότι δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας.

Πηγή: Υιοθετήθηκε το σκυλάκι που ανήλικοι έκαψαν ζωντανό στην Άρτα | www.zoosos.gr