Φιλοζωική Ομοσπονδία μηνύει τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο!

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγεί η ένταση και οι διαφορές ανάμεσα στην Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και τον  Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο. Αιτία η αντίδραση του Κτηνιατρικού Συλλόγου απέναντι στις δράσεις της ΠΦΠΟ που περιλαμβάνουν κτηνιατρικές πράξεις. Με δελτίο τύπου που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η ΠΦΠΟ δηλώνει αποφασισμένη να μηνύσει τον συνδικαλιστικό όργανο των Κτηνιάτρων διαχωρίζοντας την διοίκησή του από τους Έλληνες κτηνίατρους.

zwofiloi

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Μηνύουμε τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο! 

8/12/2015   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι τόση η αγάπη και το ενδιαφέρον του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για τα αδέσποτα, που σε λίγο θα κλείσουν τον συντεχνιακό, επαγγελματικό τους σύλλογο και θα τον αντικαταστήσουν με… φιλοζωικό σωματείο. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα (στενώς εννοούμενα) οικονομικά συμφέροντα των μελών του συλλόγου και τίποτε άλλο.

Καταγγέλλουν και μηνύουν τους Δήμους για ανύπαρκτα και ήσσονος σημασίας ζητήματα, επειδή συνεργάζονται με εθελοντές Ευρωπαίους κτηνιάτρους που στειρώνουν δωρεάν τα αδέσποτα ζώα, με μοναδικό σκοπό να τους εκφοβίσουν ώστε να σταματήσουν την προσπάθεια για τη στείρωσή τους και τον εξανθρωπισμό της πόλης τους.

Επί χρόνια προσπαθούσαν να μην περάσει στην νομοθεσία ο θεσμός των δωρεάν στειρώσεων από εθελοντές κτηνιάτρους, αλλά δεν τα κατάφερναν. Μετά προσπάθησαν με διάφορα παραπλανητικά τεχνάσματα και προσκόμματα να μη χορηγείται άδεια στους εθελοντές από το ΓΕΩΤΕE, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τώρα προσπαθούν μέσω εκβιασμών και μηνύσεων να σταματήσουν την λειτουργία του θεσμού.

ktiniatros

Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τα καταφέρουν ούτε τώρα. Απλά καθυστερούν και βάζουν προσκόμματα στο αναπόφευκτο. Τους καλούμε (αν και θεωρούμε πλέον ότι αδυνατούν να δουν την κατρακύλα που έχουν πάρει…) να δουν στην ουσία του θέματος και το καλό των ζώων και της χώρας τους, να αφουγκραστούν την κοινωνία, να μειώσουν τις (δυσθεώρητες πολλές φορές) τιμές των κτηνιατρικών πράξεών τους, σε μια χώρα μάλιστα που αιμορραγεί οικονομικά, και να συνεργαστούν για το κοινό καλό. Αντί για όλα αυτά, προβαίνουν δυστυχώς αποκλειστικά σε καταγγελίες και μηνύσεις εναντίον των Δήμων, των συναδέλφων τους και των φιλοζωικών σωματείων. Τους καλούμε επιτέλους να σταματήσουν τον πόλεμο αυτό, καθώς και τα κροκοδείλια δάκρυα για τα ζώα, γιατί κανείς πια δεν τους πιστεύει.

Η Ομοσπονδία μας θα προχωρήσει πλέον σε δικαστικές ενέργειες κατά της ηγεσίας του Π.Κ.Σ., γιατί κρατεί παράνομα εδώ και τέσσερα χρόνια την βάση δεδομένων ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip) καθώς και τα προσωπικά δεδομένα που εμπεριέχει, ενώ ο νόμος τους έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα αυτή, όπως επίσης γιατί αρκετοί κτηνίατροι δεν καταχωρούν σε καμία βάση, ούτε καν στην δική τους, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων με αποτέλεσμα να την ακυρώνουν στην πράξη.

Ας κοιτάξουν πρώτα τα του οίκου τους και ας αφήσουν τους άλλους.Γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.Ταυτόχρονα όμως νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε εκείνους τους Έλληνες κτηνιάτρους, που σε αντίθεση με την ηγεσία τους, βοηθούν με τις υπηρεσίες τους τα αδέσποτα ζώα της χώρας μας, άνεργους & άπορους κηδεμόνες ζώων, στηρίζουν την τεράστια προσπάθεια και τον ανιδιοτελή αγώνα των φιλοζωικών σωματείων συνεργαζόμενοι και με άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, τιμώντας το λειτούργημα του κτηνιάτρου και όχι απαξιώνοντάς το στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και της ευρύτερης πολιτείας.

Δείτε: http://www.pfpo.gr/ Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία