Φρίκη! Πέταξαν διαμελισμένα σκυλιά στα σκουπίδια!

Διαμελισμένα σκυλιά, σε αποσύνθεση, εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμμάτων έξω από το δημοτικό κυνοκομείο Σερρών, ύστερα από καταγγελία περαστικού, ο οποίος κοιτώντας στους κάδους προκειμένου να διαπιστώσει από πού προέρχεται η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν είδε να κρέμονται μέλη νεκρών ζώων.

Κατόπιν του επιτόπιου ελέγχου από τις αστυνομικές Αρχές και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής N. Σερρών αποκαλύφθηκε πως εδώ και μέρες υπήρχαν στους κάδους τα διαμελισμένα κουφάρια επτά σκυλιών.

«Αυτά τα σκυλιά τα πέταξαν μέσα στους κάδους κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες» σχολίασε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, που αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του δημοτικού κυνοκομείου στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

«Oι ευθύνες βαραίνουν το προσωπικό του δημοτικού κυνοκομείου»

Ωστόσο, ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης ΣερρώνΛεωνίδας Βαρούδης θεωρεί πως «οι ευθύνες βαραίνουν το προσωπικό του δημοτικού κυνοκομείου» καθώς, όπως υποστηρίζει, ύστερα από επιτόπια έρευνα που έκανε ο ίδιος, διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένοι κάδοι εξυπηρετούν μόνο το δημοτικό κυνοκομείο και μέσα σε αυτούς βρέθηκαν, εκτός από τα διαμελισμένα σκυλιά, κτηνιατρικά φάρμακα, σήραγγες και αίματα από επεμβάσεις στα ζώα.

«Οι πράξεις αυτές έγιναν από το προσωπικό του κυνοκομείου, εκεί κοντά δεν υπάρχει κάτι άλλο» υποστήριξε ο κ. Βαρούδης και πρόσθεσε: «οι διαδικασίες, σε αυτές τις φάσεις, είναι ότι πρέπει να υπάρχουν ειδικές σακούλες και μία ειδική μέριμνα για να τηρούνται όλοι οι όροι ασφαλείας για τη δημόσια υγεία. Όφειλαν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Υγείας και να γίνει αυτό που πρέπει».
«Δεν μπορούμε να πετάμε τα ζώα σαν περιττώματα, στους κάδους, υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του κυνοκομείου Σερρών, περιμένουμε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, ενώ αναμένουμε και τα πορίσματα της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Σερρών» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Ζωή Κοντού.

Τόσο ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών όσο και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχουν καταθέσει καταγγελία και της υπόθεσης αναμένεται να επιληφθεί η εισαγγελία Σερρών.

«Πρόκειται για ένα έγκλημα. Ο δήμαρχος κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους δημότες του, πρέπει να λειτουργήσουν όλοι οι θεσμοθετημένοι υγειονομικοί φορείς, ενώ παράλληλα να γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος από τον Δήμο για την είσοδο και την έξοδο αυτών των ζώων, καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα στο κυνοκομείο Σερρών» δήλωσε η γραμματέας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Μαρία Χουστουλάκη.

Πηγή: http://www.thetoc.gr/