Χάος στην Τιφλίδα – Άγρια ζώα ελεύθερα στην πόλη και νεκροί από τις πλημμύρες! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι να περιορίσουν τους λύκους, τα λιοντάρια και τις τίγρεις

 Φονικές πλημμύρες έπληξαν τη πρωτεύουσα της Γεωργίας χθες, μετατρέποντάς την σε σκηνικό που θα μπορούσε να είναι απόσπασμα ταινίας τρόμου. Οι νεροποντές στην Τυφλίδα προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Vere ο οποίος μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο που κατέστρεψε υποδομές, παρέσυρε αυτοκίνητα και οδήγησε στο θάνατο 8 ανθρώπους.

Ο χείμαρρος κατέστρεψε τον ζωολογικό κήπο της πόλης και δεκάδες άγρια ζώα ξεχύθηκαν ελεύθερα στην πόλη. Οι αρχές και τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως τουλάχιστον 6 λιοντάρια, 6 τίγρεις, 8 αρκούδες και ένας ιπποπόταμος βρέθηκαν να περιφέρονται στις γειτονιές της πόλης. Πολίτες κατέγραψαν επίσης με τα κινητά τους τηλέφωνα κροκόδειλους οι οποίοι κολυμπούσαν στους δρόμους που θύμιζαν ποτάμια. Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εντοπιστούν και να περιοριστούν όλα τα άγρια ζώα. Τρεις από τους φύλακες του ζωολογικού κήπου είναι μεταξύ των νεκρών, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ο θάνατός τους συνδέεται με τα άγρια ζώα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν λύκους οι οποίοι κινούταν σε αγέλη κοντά σε ένα νοσοκομείο ενώ νωρίτερα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για έναν ιπποπόταμο ο οποίος τριγυρνούσε στην πόλη. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κατάφεραν με βέλη να ναρκώσουν το ζώο και να το μεταφέρουν πίσω στις εγκαταστάσεις.

tflida2 tiflida1

Πηγή:http://www.eleftheriaonline.gr/