Χρυσές δουλειές με απαγωγές σκύλων κάνουν οι συμμορίες!

Αυξάνονται οι καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου αραπάζουν κατοικίδια ζώα μέσα από τα χέρια ιδιοκτητών τους και στη συνέχεια ζητούν λύτρα εκατοντάδων ευρώ για να τους τα επιστρέψουν.

Τον περασμένο Οκτώβριο η κυρία Άσπα βγήκε από το σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο για να πάει βόλτα τον σκύλο της Ρούμπι, ένα λευκό Τεριέ, ηλικίας 10 ετών.

Συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα την ίδια διαδρομή, στα στενά γύρω από το σπίτι της. Καθώς απολάμβανε τον πρωινό περίπατο, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο την πλησίασαν και με πρόσχημα ότι αναζητούσαν έναν δρόμο της έπιασαν κουβέντα.

Η κυρία Ασπα τους κατηύθυνε και συνέχισε τη βόλτα της. Ξαφνικά, πριν προλάβει να καταλάβει τι συνέβαινε, οι δύο άνδρες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και με γρήγορες κινήσεις άρπαξαν μέσα από τα χέρια της τον αγαπημένο σκύλο της. «Τον τραβούσαν με μεγάλη δύναμη. Προσπάθησα να αμυνθώ και να σώσω τον Ρούμπι, αλλά ήταν τέτοια η μανία τους, που έκοψαν το λουρί και κατάφεραν τελικά να τον πάρουν» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Α­σπα.

Εκτοτε ακολούθησε ένας αγώνας να βρεθούν οι δράστες που είχαν κλέψει τον σκύλο της. Η κυρία Ασπα δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κλοπή του Ρούμπι, αναζητώντας πληροφορίες.

Αρχικά πίστευε ότι οι δράστες ήταν κλέφτες που νόμιζαν ότι ο σκύλος της είναι κουτάβι και θα μπορούσαν να τον πουλήσουν. Ομως η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.

Ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, πλήρωσε 500 ευρώ για να πάρει πίσω το λευκό Τεριέ του. Στην αρχή τού ζήτησαν 1.500 ευρώ.

Ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, πλήρωσε 500 ευρώ για να πάρει πίσω το λευκό Τεριέ του. Στην αρχή τού ζήτησαν 1.500 ευρώ.
Λευτέρης Μπιντέλας – Μαρία Ψαρά
astynomiko@pegasus.gr