10 Λόγοι για να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι

Από την Μυρσίνη Δήμου, που πρόσφατα απέκτησε τον δικό της μικρό φίλο. 

Μέρα με την μέρα αυξάνονται τα ποσοστά αδέσποτων στους δρόμους της χώρα μας και η ευθανασία τους ευτυχώς αποφεύγετε . Ωστόσο οι φιλοζωικές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην φύλαξη και την φροντίδα των τελευταίων, ενώ σημειώνονται και ελλείψεις διάφορων βασικών ειδών. Ακόμη παρατηρείται και το φαινόμενο εγκατάλειψης επειδή οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να τα φροντίσουν, κάτι που φανερώνει μια αποτρόπαια νοοτροπία. Εσύ όμως έχεις σκεφτεί ποτέ να αποκτήσεις ένα μικρό φύλακα που πιστά θα σε συνοδεύσει σε ευτυχισμένες σου στιγμές;

 

1.Η συντροφιά των σκυλιών είναι εγγυημένα φάρμακο για κάθε μορφή κατάθλιψης και μοναξιάς.

Πιο συγκεκριμένα αυτά τα χνουδωτά πλασματάκια προσφέρουν μια ευχάριστη συντροφιά ενώ έρευνες αποδεικνύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται την στεναχώρια του αφεντικού τους. Και τι κάνουν γι αυτό; Μεταδίδουν τη χαρά και την ενεργητικότητά τους σε όλο το οικογενειακό περιβάλλον.

agkalia

2.Κάθε βόλτα με το νέο σου φίλο θα εξασφαλίσει έναν εύθυμο τόνο στην καθημερινότητα σου.

Μην ξεχνάμε και τις ευκαιρίες νέων γνωριμιών(!) Εξάλλου κάθε άνθρωπος υποκύπτει στην ανάγκη για να χαϊδέψει ένα τυχαίο σκυλάκι γνωρίζοντας παράλληλα και το αφεντικό .Όντως τυχαία ντύσου λίγο πιο κομψά για ένα απλό κύκλο και όλο και κάποιον φιλόζωο θα γνωρίσεις (γκουχου γκουχου).

3.Τα σκυλιά είναι ιδιαιτέρως φιλικά απέναντι στα μικρά παιδιά.

Συχνά δεσμεύονται να τα προστατεύουν από κάθε κίνδυνο. Έχει αποδειχτεί ότι ακόμη και τα πιο μεγαλόσωμα σκυλάκια προσέχουν ώστε να μη παίζουν επιθετικά με τα παιδάκια, ενώ μαθαίνουν εύκολα να σταματούν σε κάθε κλάμα μωρού.

4.Η υιοθεσία δεν κοστίζει.

Το κόστος της αγοράς ενός σκύλου, που σε ορισμένες περιπτώσεις καθαρόαιμων ρατσών πλησιάζουν τις μερικές χιλιάδες ευρώ… Η διαδικασία αγοράς μπορεί να αποφευχθεί με μια επίσκεψη στην πιο κοντινή φιλοζωική του δήμου σας ή ακόμη και με την αναζήτηση αγγελιών σε εφημερίδες και στο ιντερνετ. Μπορείς να τις βρεις τοποθετημένες και σε κτηνιατρικές κλινικές. Γιατί δεν κάνεις μια βόλτα;

5.Ακόμη και αν έχεις μια χαλαρή και ήρεμη προσωπικότητα ο σκύλος είναι μια ιδανική παρέα.

Ράτσες όπως τα collie και τα τερριε αποτελούν ήσυχα κατοικίδια με λίγη ενέργεια για ζημιές στο σπίτι.

6.Κάθε σκυλάκι που εισέρχεται σε μια οικογένεια αποτελεί και συνδετικό δεσμό των μελών της.

Μέσα από τις απαιτήσεις και τις νάγκες ενό σκύλου τα παιδιά μαθαίνουν να συνεισφέρουν και να συμμετέχουν ενεργά στις υποχρεώσεις του νοικοκυριού. Η συνεργασία γίνεται έμπρακτη κίνηση και η αλληλοβοήθεια κατανοητή έννοια, καθώς η φροντίδα ενός σκυλιού συχνά μοιάζει με φροντίδα μωρού.

7.Η φροντίδα των φίλων μας δεν είναι τελικά τόσο πολυέξοδη διαδικασία.

Εκτός από τα υποχρεωτικά εμβόλια και αμπούλες που σφραγίζουν την καλή του υγεία, τα υπόλοιπα αφορούν σακουλάκια, κολάρο, λουράκι και παιχνιδάκια που ακόμη και εσύ μπορείς να τα φτιάξεις με λίγη φαντασία. Έπειτα το κούρεμα για τα πυκνού-τριχώματος σκυλάκια πλησιάζουν τα 25-30 ευρώ το τρίμηνο, ενώ για μερικές ράτσες δεν είναι καν απαραίτητο. Με μια καλή έρευνα μπορείς να βρεις τις πιο οικονομικές λύσεις για τη διατροφή και τις λιχουδιές του.

agkalia1

8.Τα σκυλιά είναι καλοί σύντροφοι και στο τρέξιμο.

Βρες το πιο κοντινό πάρκο και πηγαίνετε μια βόλτα. Κάπως έτσι θα βρεις την ευκαιρία να βάλεις τα αθλητικά σου για να τρέξετε μαζί. Όχι μόνο θα γυμναστείς αλλά θα δεθείς ακόμη περισσότερο με τον χαρούμενο συνοδοιπόρο σου. Υπάρχουν και κλειστά παρκάκια που μπορείς να τον αφήσεις ελεύθερο για να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα σκυλάκια.

9.Με ένα σκυλάκι στο σπίτι έχεις πάντα παρέα.

Και κάθε φορά η παρέα θα επιλέγει να συγκεντρώνεστε στο δικό σου σπίτι μόνο και μόνο για να χαϊδέψουν το γλυκό σου κατοικίδιο. Ακόμη και οι κάτοικοι της πολυκατοικίας θα σε σταματούν κάθε φορά που κατεβαίνεις τα σκαλιά -όταν δεν γκρινιάζουν ή παραπονιούνται για την μέρα που τον άφησες μόνο και έκλαιγε όλο το βράδυ γαυγίζοντας.

10.Τα σκυλιά είναι πηγή έμπνευσης και γνήσιων συναισθημάτων.

Απόδειξη; Οι κινηματογραφικές ταινίες οπως ο Χάτζικο και άλλα μυθιστορήματα, πίνακες και ποιήματα που εγκωμιάζουν την σκυλίσια υπεροχή. Ενώ μην ξεχνάμε και τις υπέροχες φωτογραφίες τους που με την φωτογενειά τους μας κάνουν να νιώθουμε καταπληκτικοί ερασιτέχνες φωτογράφοι!

Τέλος τα σκυλιά δεν είναι αντικείμενα επίδειξης αλλα πιστοί σύντροφοι. Γι αυτό οφείλουμε να σεβόμαστε τις ανάγκες τους κι να μην τα εγκατελείπουμε στην πρώτη δυσκολία..Γουφ γουφ

Πηγή: http://otherwindplus.blogspot.gr/