11 συμβουλές πριν φύγετε για διακοπές με τον σκύλο ή την γάτα σας!

Κείμενο-φωτο : kynology.gr

Αν φεύγετε για διακοπές μαζί με τον σκύλο (η την γάτα σας) κάνετε πολύ καλά και κυρίως υπεύθυνα. Πριν ξεκινήσατε όμως θυμηθείτε τα εξής.

1.Να έχετε μαζί σας δροσερό νερό για το ταξίδι.  Όπως συμβαίνει και  με τους  ανθρώπους, η ανάγκη των κατοικίδιων για νερό αυξάνει τους καλοκαιρινούς μήνες. 2. Γεμίστε πριν φύγετε,  μερικά μπολ ή πιάτα με νερό, που θα τοποθετήσετε σε σκιερά μέρη για τα αδέσποτα ή ακόμα και για τα πουλιά. Θα νοιώστε πολύ όμορφα και θα φύγετε για διακοπές χωρίς ενοχές..

3. Μην αφήσετε  ΠΟΤΕ ούτε για  δυο-τρία  λεπτά το σκύλο δεμένο στον ήλιο ή μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμα και αν έχετε ανοιχτά παράθυρα. Κινδυνεύει όπως εμείς από ηλίαση, εγκαύματα και θερμοπληξία

4. Δεν υποχρεώνουμε τον σκύλο μας να  περπατάει σε καυτή άσφαλτο ή άμμο, διατρέχει κίνδυνο εγκαύματος στα πέλματα. Για αυτό φρονήστε ο τόπος των διακοπών σας να είναι φιλικός στις …πατούσες του σκύλου σας

5. Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με καράβι τραίνο η αεροπλάνο καλό θα είναι να έχετε φροντίσει για την ασφαλή και ήρεμη μεταφορά του.

Earthborn-Holisticwww.propacpetfood.gr

6. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ώστε να έχετε ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας που θα περιλαμβάνει απαραίτητα  τον αντιλυσσικό εμβολιασμό μια και  οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί.

7. Αν έχετε δύστροπο ζώο ζητήστε από  τον κτηνίατρό σας κάποιο ειδικό κτηνιατρικό σκεύασμα που θα το  κρατήσει ήρεμο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

8. Πάρτε μαζί την τροφή που τρώει ο σκύλος ή η γάτα σας, σε επάρκεια, ώστε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε διατροφή εν μέσω διακοπών που ίσως οδηγήσουν σε περιπέτειες…

paraliaskulos1

9. Πολλά ξενοδοχεία και οργανωμένες παραλίες δεν δέχονται κατοικίδια.  Ενημερωθείτε και ενημερώστε για να μην βρεθείτε μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα.

10.  Στην θάλασσα  καλό θα είναι να είμαστε διακριτικοί και με το σκύλο πάντα δεμένο δίπλα μας για να αποφύγουμε προστριβές με άλλους λουόμενους  είτε από άγνοια, είτε από φόβο δυσανασχετούν με την παρουσία σκύλων  αν και δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την είσοδο των ζώων στη θάλασσα.

11. Μαζεύουμε πάντα τις  ακαθαρσίες του ζώου μας είτε είμαστε στην παραλία είτε στην πόλη και ΠΟΤΕ δεν τις κουκουλώνουμε με άμμο.