6,5 εκατομμύρια δολάρια κοστίζει η πιο ακριβή φωτογραφία στον κόσμο!

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο «Phantom» του αυστραλού φωτογράφου Πίτερ Λικ πουλήθηκε σε άγνωστο συλλέκτη έναντι του ποσού των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων και με αυτόν τον τρόπο έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη φωτογραφία στον κόσμο. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο  Αντρέας Γκούρσκι, η φωτογραφία του οποίου με τίτλο «Rhein II» είχε πωληθεί το 2011 έναντι «μόλις» 4,3 εκατ. δολαρίων.

Η τοποθεσία την οποία απαθανάτισε ο φωτογράφος βρίσκεται στο Φαράγγι της Αντιλόπης (Antelope Canyon) στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ένα τοπίο ιδιαίτερα δημοφιλές για τους φωτογράφους τοπίων υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για την ασπρόμαυρη εκδοχή μιας φωτογραφίας η οποία τυπώθηκε επίσης έγχρωμη με τον τίτλο «Ghost».

Ο Λικ ανακοίνωσε επίσης ότι ο ίδιος αγοραστής αγόρασε ακόμη δύο φωτογραφίες του έναντι 2,4 εκατ. και 1,1 εκατ. δολαρίων («Illusion» και «Eternal Moods» αντίστοιχα). Έτσι ο Λικ έχει πλέον τέσσερις φωτογραφίες στη λίστα με τις 20 πιο ακριβές όλων των εποχών, καθώς το 2011 μια άλλη του φωτογραφία είχε πωληθεί έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Phantom

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/