90.000 € διοικητικό πρόστιμο στους διαρρήκτες που κακοποίησαν σκύλο!

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης συγχαίρει με ανακοίνωση του την ΕΛ.ΑΣ. η οποία πρόσφατα, όπως επισημαίνει, επέβαλε 90.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο σε τρεις άνδρες (30.000 ευρώ έκαστος) οι οποίοι κακοποίησαν τον σκύλο κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας διάρρηξης.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr εκπρόσωπος του σωματείου τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης στους διαρρήκτες στις 25 Νοεμβρίου 2014 αλλά ακόμα δεν έχουν επικυρωθεί από το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  γι’ αυτό και δεν έχουν δημοσιευτεί στη Διαύγεια.

Η ανακοίνωση

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης επισημαίνει: «Οφείλουμε να συγχαρούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, η οποία τελευταία έχει επιδείξει ένα άριστο πνεύμα συνεργασίας και εφαρμογής των προσφάτων νόμων 4039/2012 και 4235/2014.

Συγκεκριμένα, πέραν από τη πρόσφατη επιβολή του προστίμου των 90.000 ευρώ συνολικά σε τρία άτομα τα οποία κακοποίησαν σκύλο φύλαξης, στη προσπάθειά τους να διαρρήξουν οικία συμπολίτη μας, έχουν προχωρήσει και στην επιβολή και έτερων προστίμων όπως πληροφορούμαστε, εφαρμόζοντας το ισχύον νομικό πλαίσιο σταθερά και αδιακρίτως.

Μόνο το τελευταίο μήνα, παρατηρήσαμε τη βεβαίωση προστίμων για εγκατάλειψη σκύλου μετά από ατύχημα, για έλλειψη τσιπ, ειδικού εξοπλισμού για τη περισυλλογή των περιττωμάτων, ακόμη και για παράνομη εμπορία κουταβιών από πλανόδιο “πωλητή”!

Η δραστηριότητα αυτή εκτιμάται θετικά, τιμάει τους υπηρετούντες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και θέτει τις βάσεις για μια βελτιωμένη και σταθερή συνεργασία όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών, ένστολων και μη.

Ευελπιστούμε ότι ο νόμος θα συνεχίσει να εφαρμόζεται απρόσκοπτα, όχι μόνον από την Ελληνική Αστυνομία αλλά και από τις λοιπές εντεταλμένες αρχές του σχετικού νόμου, και δε θα παρατηρηθεί το φαινόμενο μείωσης η ακόμη και εξαφάνισης των προστίμων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Άλλωστε, σε καιρούς κρίσης, είναι καιρός να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία με τη συνεισφορά αυτών που παρανομούν και όχι όλων των πολιτών αδιακρίτως όπως γίνεται μέχρι σήμερα».

Πηγή: Αλεξανδρούπολη: 90.000 € διοικητικό πρόστιμο στους διαρρήκτες που κακοποίησαν σκύλο | www.zoosos.gr