Maddalena De’ Cilla: Οι λύσεις βρίσκονται στα προβιοτικά!

Συνέντευξη στον  Νίκο  Φωτακόπουλο

Οι εντερικές διαταραχές, η  δυσοσμία του  στόματος, η κακή υγιεινή τριχώματος, οι  δερματικές βλάβες κ.λ.π είναι  μια σειρά από προβλήματα που όταν εμφανίζονται μπορεί να γίνουν χρόνια ταλαιπωρώντας  σκύλους, γάτες και  ιδιοκτήτες !  Για όλα αυτά τα προβλήματα, καθώς και για την υγιεινή των χώρων που διαβιούν οι …ανακουφίζονται τα κατοικίδια μας, υπάρχουν φυσικές και κυρίως αποτελεσματικές λύσεις.  Και  η λύση, όσο και αν αυτό μοιάζει παράδοξο, βρίσκεται στα  προβιοτικά!

petformanceTι είναι τα προβιοτικά;

Σύμφωνα με τον ορισμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης  Yγείας, «Προβιοτικά (probiotics) είναι τα ζωντανά μικρόβια, που όταν καταναλωθούν σε επαρκή ποσότητα, έχουν οφέλη για την υγεία και για την αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων. O κάθε οργανισμός είναι γεμάτος απόμικρόβια. Αυτό όμως δεν πρέπει να φοβίζει. Aν και για τους περισσότερους τα μικρόβια ισοδυναμούν με «κακούς» μικροοργανισμούς που καταστρέφουν την υγεία, υπάρχουν και… «καλά» μικρόβια. Zουν στο έντερό  και βοηθούν στη θωράκιση του οργανισμού, ενώ υπάρχουν ακόμα και  μέσα σε τρόφιμα όπως είναι π.χ το γιαούρτι.

Τα προβιοτικά λοιπόν χρησιμοποίησε η ιταλική εταιρεία Petformance (και όχι Performance) για να …εφεύρει το θαυματουργό Risolto που όπως προαναφέρθηκε λύνει πολλά προβλήματα και μάλιστα με θεαματικά γρήγορο τρόπο.

Κτηνιατρικός …ενθουσιασμός για το Risolto

  Η  κτηνίατρος κα MaddalenaDe’ Cilla,  πτυχιούχος του ParmaUniversityofVeterinaryMedicine, είναι υπεύθυνη στην εταιρεία Petformance   για  το πλέον καινοτόμο  ζωοφιλικό προϊόν των τελευταίων χρόνων, το Risolto.  Την συναντήσαμε  στην πρόσφατη έκθεση ‘’κατοικίδια εν δράσει’’’  στο περίπτερο της SpecialAnimalFoods και δεν χάσαμε την ευκαιρία να της ζητήσουμε να μας περιγράψει από πρώτο χέρι τις ΄΄μαγικές΄΄ ιδιότητες της σειράς των προϊόντων Risolto    H κα MaddalenaDe’Cilla που έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως κτηνίατρος  στις Η.Π.Α και την Αυστραλία έχει ειδίκευση και έχει συμμετάσχει σε μακροχρόνιες  μελέτες  για την εφαρμογή βλαστικών κυττάρων στο κτηνιατρικό IstitutoZooprofilatticodellaLombardiaedell’ Emilia. Ιδιαίτερα  ευγενική, πρόσχαρη και χαριτωμένη, ως γνήσια ιταλίδα, απάντησε στις ερωτήσεις μας με  …ενθουσιασμό που άγγιζε τα όρια της απόλυτης πίστης  για τις ιδιότητες του  Risolto και μάλιστα για όλες τις περιπτώσεις που μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί.

Να λοιπόν τις μας είπε:

Ερ. : Ποια είναι η καινοτομία που παρουσιάζει η Petformance;

Απ.:   Τα προβιοτικά είναι ευρέως γνωστά ως μια ομάδα καλών βακτηρίων που δίνουν οφέλη στο εντερικό σύστημα. Εμείς προχωρήσαμε περισσότερο και πετύχαμε να τα ‘βάλουμε’ να δουλέψουν για   εμάς σε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Έτσι, η Petformance παρουσιάζει  μια νέα επαναστατική σειρά, δίνοντας λύση σε καθημερινά προβλήματα .

Οι εννέα διαφορετικές συνθέσεις της σειράς RISOLTOμπορούν να εξαλείψουν το πρόβλημα της κακοσμίας του στόματος (halitosis) του σκύλου, την δυσοσμία του τριχώματος του ως  και τις οσμές της τουαλέτας της γάτας . Επίσης παρέχει καλύτερη υγιεινή για το τρίχωμα της γάτας , των χώρων διαβίωσης του σκύλου, μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από μια οδοντόβουρτσα για των καθαρισμό των δοντιών (γλυτώνοντας εσάς και το κατοικίδιο σας από την δυσάρεστη στιγμή του βουρτσίσματος των δοντιών) ή ακόμα και να προστατεύσει τις πληγές από παθογόνους οργανισμούς ευνοώντας την ταχεία επούλωση.  Από αυτή την καινοτόμο σειρά, δεν θα μπορούσε να λείπει μία εξειδικευμένη σύνθεση για την ισορροπία της εντερικής λειτουργίας  της γάτας και του σκύλου.

petformance3

Ερ.: Πόση ώρα χρειάζονται αυτές οι συνθέσεις για να λειτουργήσουν;

Απ.: Ενεργούν άμεσα. Από την στιγμή που οι ζωντανοί μικροοργανισμοί  ψεκασθούν στο πρόβλημα αρχίζουν να “εργάζονται” οπότε τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μερικά δευτερόλεπτα

Ερ.: Ποιος είναι ο μηχανισμός λειτουργίας;

Απ.: Τα καλά βακτήρια βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας  και ‘’αιωρούνται’’ μέσα σε ένα υγρό μείγμα. Μόλις ψεκασθούν και έρθουν σε επαφή με το πρόβλημα αφυπνίζονται και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, αφαιρώντας με φυσικό τρόπο την παθογόνο χλωρίδα και επαναφέρουν  τις φυσιολογικές συνθήκες υγιεινής  , εξαλείφοντας την αιτία του προβλήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κρύβουν το πρόβλημα αλλά το λύνουν .

Ερ.: Πως είναι γίνεται αυτό δυνατό;

Απ.: Χάρη στην πρωτοποριακή και αποκλειστική  τεχνολογία που διαθέτουμε όπως και στην διαδικασία παραγωγής που γίνεται σε ιδιαίτερα αυστηρές περιβαλλοντικές συνθήκες. Ξεκινά σε ερευνητικά εργαστήρια των ΗΠΑ  και  ολοκληρώνεται  στην Γερμανία , ενώ ο χρόνος παρασκευής φτάνει τους τέσσερις μήνες.

petformace3

Ερ.: Τι μπορεί να κάνει τα καλά βακτήρια χρήσιμα;

Απ.: Τα καλά βακτήρια παραμένουν ως έχουν και δεν τροποποιούνται με κανένα τρόπο. Αυτό που κάνει η τεχνολογία, είναι να μας επιτρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε  σε συνθέσεις  οι οποίες είναι “ιδιαίτερες”  και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Μας επιτρέπει να παράγουμε μια πρακτική συσκευασία ενός υγρού προϊόντος που δεν χρειάζεται ψυγείο και διαρκεί 3 χρόνια. Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για συσκευασμένο προϊόν που περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς. Επιπλέον, μπορούμε να εγγυηθούμε την μέγιστη ασφάλεια  που παρέχει ένα απόλυτα φυσικό προϊόν , γνωρίζοντας πως ακόμα και αν κάποιο κατοικίδιο μας καταπιεί κατά λάθος τα προϊόντα , απλά θα είναι καλό για την χλωρίδα του εντέρου του. Με σεβασμό προς τον οργανισμό του σκύλου και της γάτας μας η σειρά RisoltoΔΕΝπεριέχει συντηρητικά, χρωστικές ουσίες , αντιβιοτικά ή  απολυμαντικά πρόσθετα, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι η φύση μπορεί πάντα να μας δώσει την σωστή λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα…

Σημείωση:  Εφαρμογές με ειδικά  προϊόντα

Εντερικές διαταραχές, οδοντικός καθαρισμός,  δυσοσμία στόματος, υγιεινή τριχώματος, οσμή και υγιεινή χώρων τουαλέτας,  δερματικές βλάβες.

Δείτε: http://topprofessional.gr/