Η Ελληνική Αστυνομία παίρνει θέση για τα αδέσποτα! Τι μήνυμα στέλνει;

Εκατοντάδες καταγγελίες κακοποίησης, εγκατάλειψης και παράνομης εκμετάλλευσης ζώων φτάνουν καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
Αν και οι αστυνομικοί κατηγορούνται συχνά, και τις περισσότερες φορές άδικα, για έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα, χωρίς την δική τους συμβολή οι περισσότερες περιπτώσεις δεν θα έφθαναν ποτέ στην δικαιοσύνη και την τιμωρία των ενόχων.
Οι περιπτώσεις όμως, που αναφέρεται η υποδειγματική συμβολή των αστυνομικών σε περιπτώσεις εγκατάλειψης και κακοποίησης ή ακόμα χειρότερα, βίαιης θανάτωσης ζώου, πληθαίνουν διαρκώς.
Στα social media πολλοί ιδιώτες και φιλοζωικά σωματεία απ’ όλη τη χώρα, εξαίρουν την στάση των αξιωματικών και των οργάνων της τάξης, σε καταγγελίες που χρειάστηκε να επέμβει η ΕΛ.ΑΣ. και δεν είναι λίγες οι φορές που φωτογραφίες αστυνομικών να φροντίζουν παρατημένα ζώα κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας στο Twitter δείχνει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και ποια είναι η πραγματική θέση των εκπροσώπων της τάξης απέναντι στα ζώα που αποκαλούν «φίλους εφ’ όρου ζωής».
Ένα κουτάβι που μόλις εγκαταλείφθηκε, ένα αμάξι στο βάθος που απομακρύνεται και μία πρακτική που καταδικάζεται ανοιχτά.
Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να καταγγείλετε περίπτωση κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώου, αλλά αποφασίσετε να το αποφύγετε ή να μην μπείτε στον κόπο, μην κατηγορήσετε για έλλειψη ενδιαφέροντος τον πρώτο διαθέσιμο αστυνομικό.
Οι πολίτες είναι ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας στην επίλυση των υποθέσεων και οι υπάρχοντες νόμοι, όσο και αν υπάρχουν ακόμα κενά και άγνοια, βοηθούν αν ακολουθηθούν σωστά οι διαδικασίες να υποστούν τις συνέπειες του νόμου οι υπεύθυνοι.
Ζητήστε εν ανάγκη βοήθεια από κάποιο φιλοζωικό σωματείο για να σας καθοδηγήσει ή να σας συνδράμει στην καταγγελία, η οποία είναι αυτεπάγγελτη και δωρεάν μεν, αλλά χρειάζεται πάντα μία ειλικρινής μαρτυρία.
Ως πολίτες έχουμε τεράστιο μέρος της ευθύνης για τα ζώα και αν δεν το καταλάβουμε, τα χέρια της αστυνομίας, και κατ΄ επέκταση της δικαιοσύνης, είναι δεμένα. Η προφύλαξη των δικαιωμάτων των ζώων είναι στο πλαίσιο καθηκόντων της αστυνομίας, αλλά υποχρέωση δική μας. Μην το ξεχνάτε ποτέ.

Πηγή: http://www.mediamagazine.gr