Κυνοφιλικός Χίου: Κύριε Τσιρώνη ποιοι σας καθοδηγούν σε δρόμους σκοτεινούς;

Με ανάρτησή του που απευθύνεται στον κ Τσιρώνη ο Κυνοφιλικός Όμιλος Χίου σχολιάζει το αποσυρθέν νομοσχέδιο για τα θεσπιζόμενα και αδέσποτα ζώα επικρίνοντας πολλά σημεία του. Ειδικότερα την (ουσιαστικά) υποχρεωτική στείρωση και τον πόλεμο στην ερασιτεχνική εκτροφή.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ

ΠΡΟΣ: Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσιρώνη Ιωάννη

Κύριε Υπουργέ,
Με το σχέδιο νόμου που θέσατε σε δημόσια διαβούλευση, με τίτλο «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», και ύστερα από την γενική κατακραυγή της κοινής γνώμης το αποσύρατε με σκοπό να το επαναφέρετε «βελτιωμένο», θέσατε υπό συζήτηση μια σειρά από ζητήματα.
Ως Κυνοφιλικός Όμιλος Χίου θεωρούμε ότι δεν εμπεριέχει καμία επιστημονική ή ζωοφιλική ηθική! Δεν μπορεί ο νομοθέτης μια ιατρική πράξη ακρωτηριασμού να την επιβάλλει καθολικά! Τα αποτελέσματα της εφαρμογής κάτι τέτοιου θα είναι πραγματικά δραματικά όσον αφορά το μέλλον της οργανωμένης Κυνοφιλίας στην χώρα μας. Θα μειωθούν δραματικά οι γενετικές δεξαμενές και θα σβήσει το όνειρο κάθε ερασιτέχνη εκτροφέα. Τα αδέσποτα στους Ελληνικούς δρόμους αντί να μειωθούν θα αυξηθούν δραματικά, αφού στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε ένα ακόμη άδικο χαράτσι θα μας είναι δυσβάσταχτο. Με το νομοσχέδιο που αποσύρατε, απαγορεύατε επί της ουσίας την ερασιτεχνική εκτροφή και προωθούσατε τα puppy mils, την μαζική αναπαραγωγή ζώων και την εισαγωγή κουταβιών από φάρμες αναπαραγωγής αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας. Είναι άλλο η εκτροφή και άλλο η αναπαραγωγή. Το λιγότερο κακόβουλοι μπορούν να χαρακτηριστούν όλοι αυτοί που θεωρούν ότι αυτή καθαυτή η διαδικασία της ερασιτεχνικής εκτροφής είναι η «πηγή» όλων των προβλημάτων που αφορούν τον σκύλο.
Κύριε Υπουργέ δεν γνωρίζουμε ποιοι σας καθοδηγούν σε δρόμους σκοτεινούς , αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι οδηγείστε να συνδέσετε το όνομα σας με την πιο μαύρη σελίδα της κυνοφιλικής και γενικότερης ζωοφιλικής ιστορίας της χώρα μας. Οι σκύλοι για εμάς δεν είναι ούτε εργαλεία, ούτε αυτοκίνητα αλλά είναι οι σύντροφοί μας στο σπίτι και στις αγαπημένες δραστηριότητες, είναι ισότιμα μέλη της οικογένειας μας και για αυτό τον λόγο θα βρεθούμε απέναντι σε όσους προσπαθήσουν να τους κάνουν κακό.
Με τιμή για το Δ.Σ του Κ.Ο.Χ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καρυδιάς Νικόλαος Κριτάκης Γεώργιος