Στο σκαμνί ο παράνομος εκτροφέας!

Στις 4 Απριλίου του 2016 αναμένεται να εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η υπόθεση της κακοποίησης των κυνηγόσκυλων που παράνομα εξέτρεφαν στον ποταμό Γιόφυρο της Κρήτης δύο άνδρες.

Τα ζώα δύο ενήλικα σκυλιά και τα εφτά κουταβάκια εντοπίστηκαν μετά από καταγγελία που έκανε η Άννα Παπάζογλου στη «Ζωόφιλη Δράση» τον Δεκέμβριο του 2012 εξήγησε στο www.zoosos.gr η Καλλιόπη Μαραβελάκη που είναι γραμματέας και δικηγόρος του σωματείου.

Το αλυσοδεμένο θηλυκό.

Οι παράνομοι εκτροφείς είχαν δέσει – και είχαν κρύψει μέσα στα καλάμια – το θηλυκό κυνηγόσκυλο σ’ ένα δύσβατο σημείο στην κοίτη του Γιόφυρου και το έβαζαν να ζευγαρώνει προκειμένου να πουλάνε τα κουτάβια τους. Οι εθελοντές, μετά από συστηματική έρευνα τους εντόπισαν, τους κατήγγειλαν στην Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία αλλά η δίκη αναβλήθηκε για δεύτερη φορά σήμερα.

Χωρίς την απαραίτητη ποσότητα τροφής η σκυλίτσα θήλαζε τα εφτά κουτάβια γι’ αυτό και ήταν σκελετωμένη.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της «φροντίδας» που παρείχαν στα ζώα, τα οποία με απόφαση εισαγγελέα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην «Ζωόφιλη Δράση».

Το θηλυκό αλυσοδεμένο ζώο όταν το εντόπισαν ήταν σκελετωμένο – ίσως και εξαιτίας του ότι το έβαζαν να ζευγαρώνει πολύ συχνά – ενώ και τα μικρά ήταν μέσα στις λάσπες και φυσικά κινδύνευαν με πνιγμό, αφού μια μπόρα μπορούσε ακαριαία να πλημμυρίσει το ποτάμι.

Τα ζώα κρυμμένα μέσα στις καλαμιές.

Πηγή: Στις 4/4/2016 η δίκη των παράνομων εκτροφέων που είχαν τα σκελετωμένα σκυλιά μέσα στον Γιόφυρο Ηρακλείου | www.zoosos.gr