Διόνυσος: Λύκος κατακρεούργησε αδέσποτα σκυλιά – Εμφανίστηκε και σε αυλή σπιτιού

Ένα άγριο ζώο, πιθανότατα λύκος κατέβηκε από την Πάρνηθα και κατακρεούργησε δύο σκυλιά στην περιοχή του Διονύσου. Κάτοικοι και ειδικοί κρίνουν την εξέλιξη ως άκρως ανησυχητική.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ένας λύκος επιτέθηκε και σκότωσε έναν δεσποζόμενο σκύλο, στην Πάρνηθα.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν εντόπισαν δύο κατακρεουργημένα σκυλιά, μέσα σε περιφραγμένο χώρο. Όπως περιγράφει στο iefimerida.gr o Δημήτρης Πιτιανούδης, πρόεδρος της εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, «όταν είδαμε το πρώτο ζώο κατακρεουργημένο, δεν μας πήγε στο μυαλό ότι επρόκειτο για λύκο, αλλά σκεφτήκαμε ότι πρόκειται για κάποιο αγριογούρουνο και ψάχναμε τα ίχνη του. Τη δεύτερη μέρα όμως, και με βάση τις αντίστοιχες αναφορές που έχουμε από τη βόρεια Ελλάδα, όπου σημειώνονται τέτοιες επιθέσεις, μπορούμε να υπόθεσουμε ότι επρόκειτο για λύκο, καθώς το ζώο τρώει τα εντόσθια των σκύλων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δε, από το δασαρχείο της περιοχής, μάλλον πρόκειται για Μονόλυκο, δηλαδή για έναν λύκο που δεν ζει σε αγέλη και κινείται μόνος του. Το άλμα του μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα ύψος, κι έτσι εξηγείται το πώς πήδηξε την περίφραξη ύψους 1.20 μέτρων, εντός της οποίας βρίσκονταν τα άγρια σκυλιά.

«Ο λύκος βρέθηκε στην περιοχή πιθανότατα ακολουθώντας τα θηράματά του, τα αγριογούρουνα, καθώς έχει γεμίσει η περιοχή μας από αυτά. Εφόσον πρόκειται όντως για λύκο, θα πρέπει να προσέχουν πολύ οι κάτοικοι, οι οποίοι συνηθίζουν να βγαίνουν βόλτες στα δάση, μαζί με τα σκυλιά τους ή και μικρά παιδιά», επισημαίνει, τονίζοντας όμως: «Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις, ούτε να τρομοκρατήσουμε τους κατοίκους. Και σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θανατωθεί το ζώο, καθώς είναι προστατευόμενο είδος και φυσικά απαγορεύεται η θανάτωσή του».

https://www.ieidiseis.gr/ellada/129620/lykoi-katasparaksan-skylous-ston-dionyso-sklires-eikones

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Δασαρχείο Διονύσου προκειμένου να ληφθούν μέτρα, με στόχο την απομάκρυνση του λύκου, εφόσον εντοπιστεί, από την περιοχή.

https://www.iefimerida.gr/ellada/dionysos-lykos-adespota-skylia-ayli-spitioy?fbclid=IwAR2K79iTAEVazVSGJy9Zcl17aNW4h4knJjfxmWX2Amsdd2iofTwRe0PGsYE