Οργή για τη φόλα στον σκύλο – ήρωα του Αματρίτσε

Σκληρότερες ποινές για τη βία κατά των ζώων ζητούν οι φιλοζωικές οργανώσεις στην Ιταλία, με αφορμή τη δηλητηρίαση ενός σκύλου που έγινε σύμβολο μετά τον πολύνεκρο σεισμό στο Αματρίτσε.

Ο «Κάος», ο γερμανικός ποιμενικός, που έγινε «ήρωας» καθώς βρήκε πολλούς επιζώντες θαμμένους κάτω απ’ τα συντρίμμια του Αματρίτσε, τον Αύγουστο του 2016, βρέθηκε νεκρός το Σάββατο σε μια μικρή κωμόπολη της επίσης σεισμόπληκτης στο παρελθόν Λ’ Άκουιλα.

Όπως έκανε γνωστό ο ιδιοκτήτης του σκύλου Φαμπιάνο Ετόρε, ο Κάος βρέθηκε δηλητηριασμένος στον κήπο του σπιτιού του.

«Δεν έχω λόγια. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την τρομερή πράξη. Ήταν ζωντανός τουλάχιστον μέχρι τις 2 τα ξημερώματα που τον άκουσα να γαυγίζει» δήλωσε ο Ετόρε.

Ο σκύλος – διασώστης ήταν απ’ τους πρώτους που έφτασαν στο επίκεντρο του σεισμού στο Αματρίτσε, που στοίχισε τη ζωή σε 230 ανθρώπους.

Ο Κάος είχε συμμετάσχει επίσης στις έρευνες διάσωσης που ακολούθησαν τον σεισμό στη Νόρτσια, τον Οκτώβριο του 2016. Ήταν ο πιο ισχυρός σεισμός της δεκαετίας στην Ιταλία, αλλά ευτυχώς χωρίς θύματα.

«Σκότωσαν τον ήρωα, που μαζί με τους διασώστες, έσκαβε εκείνες τις δραματικές ώρες για να βρει επιζώντες» σχολίασε ο Ρινάλντο Σιντόλι απ’ τη φιλοζωική «Animalisti Italiani».

«Θα βρούμε τον υπεύθυνο. Είναι απαράδεκτο και αυτοί που δεν σέβονται τα ζώα θα πληρώσουν» σχολίασε απ’ το Κίνημα των Πέντε Αστέρων η Ιλάρια Φοντάνα.

Έρευνα για τη θανάτωση του σκύλου έχει ξεκινήσει η αστυνομία.

Πηγή: http://www.efsyn.gr