ΟΧΙ του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος στην στείρωση των ζώων συντροφιάς.

O Κυνοφιλικός Ομιλος Φωκίδος υποστηρίζει την πρωτοβουλία πολλών κυνόφιλων να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την Κυριακή  23 Μαΐου 11.00, κατά του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς. 

Η βαρβαρότητα του υποχρεωτικού ευνουχισμού και της στείρωσης σε υγιή ζώα, της απαγόρευση της ερασιτεχνικής εκτροφής προς όφελος εισαγωγέων ή επαγγελματιών κουταβοπαραγωγών, η επιβολή δεσμεύσεων προς  ικανοποίηση συντεχνιακών συμφερόντων (π.χ υποχρεωτική παρουσία επαγγελματία εκπαιδευτή σε εκθέσεις) και η συμμετοχή ακραίων φιλόζωων σε επιτροπές μας βρίσκει αντίθετους στο νομοσχέδιο και αλληλέγγυους σε κάθε σύννομη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

 O Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος συντάσσεται με τις θέσεις του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, των Κυνοφιλικών Ομίλων και των Κυνηγετικών Οργανώσεων,  ζητώντας  την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους κυνόφιλους να ενώσουν την φωνή τους κατά της οριζόντιας στείρωσης υγιών δεσποζόμενων ζώων και υπέρ της ερασιτεχνικής εκτροφής των ελληνικών και γενικότερα των καθαρόαιμων φυλών.

Για το διοικητικό συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος Νίκος Φωτακόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Παπαγεωργίου