Ο Κυνοφιλικός Φωκίδος εκφράζει την αντίθεση του στον κ Ι. Μπούγα για την υποχρεωτική στείρωση και την επαγγελματική εκτροφή σκύλων!

   Πρωτοβουλία ενημέρωσης του Γενικού Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδος της Νέας Δημοκρατίας κ Ιωάννη Μπούγα,  ανέλαβε η διοίκηση του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος σχετικά με το υπό ψήφιση ΄΄ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ΄΄ που κατατέθηκε προς διαβούλευση. Οι θέσεις του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος που ταυτίζονται με τις θέσεις του Κυνολογικου Ομίλου Ελλάδος, της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, των Κτηνιατρικών Συλλόγων και δεκάδων Κυνοφιλικών Ομίλων περιγράφονται σε  υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ Ιωάννη Μπούγα προς ενημέρωση του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ Ιωάννης Μπούγας,  βουλευτής της μονοεδρικής Φωκίδος, είναι ιδιόκτητης  ενός καθαρόαιμου Γκόλντεν Ριτρίβερ και ως εκ τούτου ένας ευαισθητοποιημένος κυνόφιλος. Ένας κυνόφιλος  που θα λάβει υπό όψιν του την αντίθεση εκατομμυρίων πολιτών    απέναντι σε σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου όπως είναι η υποχρεωτική στείρωση και η απαγόρευση της ερασιτεχνικής εκτροφής προς όφελος  ελλήνων και ξένων επαγγελματιών κουταβοπαραγωγών. 

C:\Users\User\Desktop\ola\epistol _Η_Κ+¦+¦+++-.jpg

Προς κ Ιωάννη Μπούγα

Γενικό Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας-Βουλευτή Φωκίδας 

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος με την παρούσα επιστολή του θέλει να σας ενημερώσει για τις θέσεις του σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο με θέμα ΄΄ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ΄΄ που κατατέθηκε προς διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Μελετώντας το νέο πλαίσιο όπως έχει  δημοσιευτεί έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Είμαστε αντίθετοι στην υποχρεωτική στείρωση. 

Η υποχρεωτική στείρωση υγιών δεσποζόμενων σκύλων είναι βαρβαρότητα, κακοποίηση και ακρωτηριασμός! Δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν προέρχονται από δεσποζόμενα ζώα. Άλλωστε δεκάδες ειδικοί επιστήμονες όπως και οι Κτηνιατρικοί Σύλλογοι έχουν ταχθεί κατά της οριζόντιας υποχρεωτικής στείρωσης. 

Εφαρμογή της υποχρεωτικής στείρωσης πρέπει να επιβληθεί μόνο για τα αδέσποτα ζώα πάντα με την σύμφωνη γνώμη κτηνιάτρου. 

Είμαστε αντίθετοι στην επαγγελματική εκτροφή σκύλων

  . Τα ζώα συντροφιάς, και οι σκύλοι ειδικότερα, δεν είναι παραγωγικά ζώα και δεν πρέπει να αναπαράγονται με σκοπό το κέρδος  ως εμπόρευμα, ούτε φυσικά να πωλούνται από καταστήματα ή επιτηδευματίες. Είμαστε αντίθετοι στην εισαγωγή, όπως και στην επαγγελματική αναπαραγωγή τους,  για εμπορικό σκοπό. Η επαγγελματική παράγωγη σκύλων μοιραία οδηγεί σε υπερπληθυσμό αφού ως μοναδικό σκοπό έχει το οικονομικό όφελος.

Είμαστε υπέρ της ερασιτεχνικής εκτροφής δεσποζόμενων  σκύλων

Μόνο η ερασιτεχνική εκτροφή και η υπεύθυνη ιδιοκτησία μπορεί να εγγυηθεί την ελεγχόμενη εκτροφή χρήσιμων υγιών σκύλων  με σκοπό την διαιώνιση των φυλών και των χαρακτηριστικών τους ως σκύλων εργασίας όπως π.χ. ποιμενικών,  κυνηγετικών, αστυνομίας, διάσωσης, συντροφιάς,  κ.λ.π 

 Διάσωση Ελληνικών φυλών 

Είμαστε υπέρ της οργανωμένης  ερασιτεχνικής εκτροφής και κατ επέκταση μέσω αυτής της διάσωσης των ελληνικών αυτόχθονων & αρχέγονων φυλών (Ελληνικός Ποιμενικός, Ελληνικός Ιχνηλάτης, Κρητικός Λαγωνικός, Μολοσσός Ηπείρου κ.λ.π.) που αποτελούν ζωντανή εθνική κληρονομιά…

Υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε στις προσπάθειες του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος & των Ομίλων Ελληνικού Ποιμενικού, Ελληνικού Ιχνηλάτη, Κρητικού Λαγωνικού κ.λ.π. που έχουν ως στόχο την μελέτη, την βελτίωση και την ορθολογιστική ερασιτεχνική εκτροφή τους όπως άλλωστε και όλων των φυλών.  Η οριζόντια υποχρεωτική στείρωση θα εξαφανίσει το είδος σκύλος και παράλληλα θα εξοντώσει τις αυτόχθονες ελληνικές φυλές που αποτελούν ΄΄ ζωντανή΄΄ φυσική κληρονομιά χιλιετηρίδων και σημαντικό στοιχείο ελληνικού πολιτισμού και παράδοσης.

 Θέμα επιμόρφωσης & ζωοφιλικής παιδείας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Το ίδιο συμβαίνει και με την συμπεριφορά μας προς τα ζώα. 

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος με την υποστήριξη σας θα μπορούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία ενημέρωσης μέσα από διαλέξεις και σεμινάρια, σε σχολεία και όχι μόνο, με στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη κυνοφιλικής και ζωοφιλικής παιδείας γενικότερα. 

Προσδοκώντας στην υποστήριξη των δικαίων θέσεων μας 

Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και συνεργασία

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος

Νικόλαος Φωτακόπουλος Πρόεδρος

Αθανάσιος Παπαγεωργίου Γ. Γραμματεύς