Αμβέρσα: Το συγκινητικό γλυπτό που υμνεί την αγάπη μεταξύ σκύλου και ανθρώπου

  Περπατώντας στους δρόμους της Αμβέρσας και φτάνοντας μπροστά στην πρόσοψη του επιβλητικού καθεδρικού ναού της Παναγίας, Cathedral of Our Lady, στο Antwerp του Βελγίου, συναντάτε ένα από τα πιο γλυκά γλυπτά του κόσμου.

Δημιουργός του ο Batist Vermeulen (‘Tist’). Ήθελε να τους απεικονίσει κοιμισμένους, σφιχτούς σε μια ζεστή και γλυκιά αγκαλιά, με το πεζοδρόμιο να λειτουργεί ως κουβέρτα.

Εγκαινιάστηκε το 2016, το έργο έχει γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και είναι ο προορισμός πολλών επισκεπτών.

Χωρίς να γνωρίζεις την ιστορία του σε συγκινεί. Περίμενε, λοιπόν, να την ακούσεις κιόλας.

Είναι η μικρή ιστορία του Nello & του αγαπημένου του σκυλάκου, του Patrasche. Μία από τις πιο γνωστές ιστορίες του 19ου αιώνα. Πρόκειται για τους χαρακτήρες της νουβέλας του 1872 με τίτλο A Dog of Flanders. Ο συγκεκριμένος ναός, καθώς και πολλοί πίνακες του Rubens παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία.

Ο μικρός βρίσκει μαζί με τον παππού του ένα αδέσποτο και πληγωμένο σκυλάκι, το φροντίζουν και οι δύο γίνονται αχώριστοι. Μετά από πολλές κακουχίες και φτώχεια ο παππούς του Nello πεθαίνει. Παραμονή Χριστουγέννων το μικρό αγόρι βρίσκει καταφύγιο στον ναό, και ο σκυλάκος του, Patrasche, τον συνοδεύει και ξαπλώνουν παρέα. Εξαντλημένοι και οι δυο από τις κακουχίες, την πείνα και το κρύο πεθαίνουν αγκαλιά την ίδια νύχτα.

Πηγή: ttps://filoitexnisfilosofias.com