Ένα Τζακ Ράσελ εθνικός ήρωας της Ουκρανίας

Ένας Ουκρανικός σκύλος που ανιχνεύει νάρκες βραβεύτηκε με μετάλλιο για τις υπηρεσίες του στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Στον Patron , ένα Τζάκ Ράσελ, απονεμήθηκε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σε τελετή στο Κίεβο.

Ο  Patron  που είναι δυόμισι ετών βοήθησε ναρκαλιευτές να βρουν περισσότερες από 200 συσκευές.

Έχει γίνει κάτι σαν εθνικός ήρωας, σύμβολο της αντίστασης της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία.

Θέλω να βραβεύσω εκείνους τους Ουκρανούς ήρωες που ήδη καθαρίζουν τη γη μας από ναρκοπέδια. Και μαζί με τους ήρωές μας – έναν υπέροχο μικρόσωμο σκύλο προστάτη που βοηθά όχι μόνο στην εξουδετέρωση εκρηκτικών, αλλά και στο να διδάξει στα παιδιά μας τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας σε περιοχές όπου υπάρχουν είναι απειλή ναρκών», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι κατά την τελετή της Κυριακής.

Στη διάσκεψη συμμετείχε επίσης ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα την Κυριακή, ανακοινώνοντας ότι ο Καναδάς θα στείλει περισσότερα όπλα και εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Ο Patron έχει γίνει το επίκεντρο του ουκρανικού πατριωτισμού και εμφανίζεται τακτικά σε βίντεο στα επίσημα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας.

Έχει εμπνεύσει μια σειρά από έργα τέχνης από θαυμαστές σε όλη τη χώρα, που κυμαίνονται από εικονογραφήσεις έως πλεκτά αντίγραφα ζώων.

Ανάμεσά τους είναι ένα σκίτσο του που ουρεί σε ένα ρωσικό πύραυλο φορώντας το γιλέκο ασφαλείας που υπογράφει.

Ένα άλλο δείχνει το Patron μπροστά από δύο φόντο – το ένα μισό δείχνει ένα πάρκο με γρασίδι δίπλα σε μια μπάλα, ενώ το άλλο παρουσιάζει τα απομεινάρια ενός βομβαρδισμένου κτιρίου.