Ο Dr. Milivoje Urosevic κριτής στο Mountain Dog Show της Φωκίδος

Ο Dr.. MILIVOJE UROŠEVIĆ περιλαμβάνεται ανάμεσα στου κορυφαίους κριτές της Ευρώπης και του πλανήτη. Το κυνολογικό βιογραφικό του  είναι εντυπωσιακό όπως και ο αριθμός των εκθέσεων που έχει κρίνει αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπερνούν τις 1.100 σε 55 διαφορετικές χώρες. Εντυπωσιακή και η πολυσχιδής του ενασχόληση με τους σκύλους. Μελέτες, σύνταξη προτύπων, συγγραφή βιβλίων και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Ο καθηγητής θα επιλέξει τον καλύτερο έκθεσης του  Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος την Κυριακή 24 Ιουλίου. Ας δούμε όμως τι αναφέρει ο ίδιος στο αυτοβιογραφικό του. Ν.Φ.

Milivoje Urosevic

Γεννήθηκα στη Σερβία το 1952. Αποφοίτησα από την Κτηνιατρική Σχολή στo Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου το 1978. Στην ίδια σχολή τελείωσα ειδικές σπουδές ενώ στη Γεωπονική Σχολή έχω ολοκληρώσει τελειώσει διδακτορικές σπουδές. Μέχρι τώρα έχω δημοσιεύσει 256 εργασίες, επιστημονικές και ειδικές, στους τομείς της κυνολογίας και της κτηνιατρική; Έχω εκδώσει 233 βιβλία μου  για την κυνολογία και μεταξύ αυτών το βιβλίο η  «Συμπεριφορά των Ποιμενικών Σκύλων΄΄,  «Βασικές αρχές της γενετικής σκύλων», «Μηχανική και κίνηση του σκύλου”, «Μεθοδολογία μορφομετρίας σκύλου’’ που είναι το μοναδικό σχετικό έργο στην σερβική γλώσσα και χρησιμοποιείται στη Σχολή Κτηνιατρικής ως πρόσθετο εγχειρίδιο. ήμουν λέκτορας του μαθήματος της κυνολογίας στην ίδια σχολή για 30 χρόνια. ενω διδαξα στο Kinološka Αkademija & Raquo για εννέα χρόνια



Milivoje Urosevic

Μετά από πρόσκληση έδωσα διαλέξεις σε Ουγγαρία, Γερμανία, Φινλανδία, Κίνα, Ιράν, Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία,. Είμαι τώρα λέκτορας κυνολογίας σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού (Τελικός καθηγητής έρευνας). Είμαι σύμβουλος σε μια σχολή, σε διδακτορικές σπουδές, για ζωικούς γενετικούς πόρους .

Υπό την εποπτεία μου μου τυποποιήθηκε το Turkish Shepherd Dog Kangal και αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FC).  Παράλληλα έχω συντάξει τα πρότυπα άλλων τουρκικών αυτόχθων φυλών . Παράλληλα συντάσσω το πρότυπο δύο αυτόχθονων φυλών της Σερβίας και ακόμα μιας του Μαυροβουνίου.

Έγινα διεθνής κριτής FCI το 1978. Σήμερα μπορώ να  κρίνω οποιαδήποτε φυλή, οποιονδήποτε διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των Junior handling, Best in Groups (BOG) και Best in Shows (BIS). Εχω προσκληθεί και εχω κρίνει σε  1162 εκθέσεις σε 55 διαφορετικές χώρες σε τέσσερις ηπείρους, Ασία, Ευρώπη, Αφρική και Νότια Αμερική. Έχω κρίνει σε πολλές Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Εκθέσεις.

Το έτος 1981 απέκτησα την επωνυμία  “TAURUNUM ενώ πριν την επωυμία  είχα σκυλιά από τα παιδικά μου χρόνια.  Οι φυλές  σκύλων ήταν: Γερμανικό κυνηγετικό τεριέ, σε αυτή τη ράτσα ήμουν εγώ  κυνοτρόφος πάνω από 30 χρόνια. Οι επόμενες φυλές ήταν Γερμανικοί Σκληροτριχοι, Ουγγρική VIszla, Sarplaninac, Αγγλικό σέτερ, Πόιντερ, Σερβικός τσοπανόσκυλο. Κανίς. Δεν είμαι φανατικός μιας φυλής  και μου αρέσουν όλα τα καλά σκυλιά. Ήμουν ένας από τους ιδρυτές του Ομίλου για γερμανικά κυνηγετικά τεριέ, και σχεδόν 15 χρόνια πρόεδρος αυτού του Ομίλου. Είμαι κριτής εργασίας  όλων των κυνηγετικών σκύλων, και έχω κρίνει  αγώνες  σε πολλές χώρες. Εκτός από αυτό, εγώ και η σύζυγός μου ιδρύσαμε μια λέσχη κανίς στην οποια ήμουν πρόεδρος της λέσχης για σχεδόν 20 χρόνια. Εκτός από κυνηγετικά σκυλιά ήμουν εκτροφέας κανίς.

Περισσότερα από 20 χρόνια  μελετώ τους σκύλους ιππασίας και τους σκύλους για κυνοδρομίες. Συνέταξα  το πρότυπο τουρκικό Kangal, εκτός από αυτό εργάστηκα για τα πρότυπα δυο βουλαγρικών ιχνηλατών. δύο Σερβικών και ενός του Μαυροβούνιου. Δούλεψα πολύ για την τυποποίηση των ποιμενικών στην Τουρκία, την Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Σερβία, και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Κατά τη διάρκεια των μελετών μου  επισκέφτηκα το Ιράν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, την Ινδία, την Αίγυπτο και Τουρκία. Ασχολήθηκα με τη συγγραφή Ζωοτεχνικής ανάλυσης εξωτερικών παραμέτρων για όλες τις ποικιλίες. Διαβάζω, γράφω και μιλάω Γερμανικά και μπορώ να επικοινωνώ στα Αγγλικά, Ρωσικά, Ρουμάνικα και Σλοβακικά.

https://www.youtube.com/watch?v=eoruR9pMjAs