Με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και …βραχιολάκια η έκθεση του ΚOE στον Μαραθώνα.

Με ανάρτηση του ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος γνωστοποιεί τους όρους με τους οποίους θα  διεξαχθεί η τριπλή έκθεσή του η οποία, αξίζει να σημειωθεί είναι η πρώτη μετά από δυο χρόνια λόγω Covid 19. Όμως και τώρα οι δυσκολίες είναι πολλές τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους διοργανωτές. Διαβάστε την ανακοίνωση και συμμορφωθείτε πρός τα υποδείξεις για να μην υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της έκθεσης.

Πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τις Εκθέσεις 08-09-10 Οκτωβρίου 2021

Οι Εκθέσεις του Κ.Ο.Ε. εμπίπτουν στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 22 του πρόσφατου ν. 4830/2021 (ΦΕΚ Α΄ 169/18.9.2021). Ταυτόχρονα, ισχύουν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, που καταλαμβάνουν και το άνω χρονικό διάστημα των Εκθέσεων του Κ.Ο.Ε. (το τριήμερο 8-10/10/2021 στο Marathon Land), σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Δ1α/Γ.Π.οικ. 60400/1.10.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4577/3.10.2021), με σημαντικότερα τα εξής:

– τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων

– υποχρεωτική χρήσης μάσκας από όλους τους παρευρισκόμενους στο χώρο και

– τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος σε τακτά σημεία.

Ειδικότερα:

• ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: Προβλέπεται υποχρεωτική χρήσης μάσκας για όλους ανεξαιρέτως και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στους χώρους της εκδήλωσης / έκθεσης, μολονότι είναι υπαίθρια, καθώς εκ των πραγμάτων υπάρχουν στοιχεία συνωστισμού.

• ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: Όριο συμμετεχόντων / επισκεπτών δεν προσδιορίζεται από την Κ.Υ.Α., ωστόσο με γνώμονα ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην υπερβεί ο αριθμός των επισκεπτών / συμμετεχόντων την αναλογία 1 πρόσωπο ανά 9 τ.μ., έχει εξασφαλιστεί η παρουσία όλων των εκθετών/συμμετεχόντων και έχει ζητηθεί ο περιορισμός της προσέλευσης επισκεπτών και τρίτων.

• ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ: Η προσέλευση θα γίνεται κανονικά με επίδειξη και σκανάρισμα από τον εντεταλμένο υπάλληλο Security (ο έλεγχος θα πραγματοποιείται και στις τρεις εισόδους του χώρου) του επιδεικνυόμενου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης του επισκέπτη (άλλως PCR ή rapid-test ληφθέν εντός των τελευταίων 48 ωρών) με ταυτόχρονο έλεγχο των στοιχείων ταυτοποίησής του (ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο με φωτογραφία). Ανήλικοι άνω των 12 ετών έχουν υποχρέωση προσκόμισης αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), ληφθέντος εντός των τελευταίων 24 ωρών με υπογραφή του γονέα ή κηδεμόνα, ενώ ανήλικοι κάτω των 12 δεν έχουν σχετική υποχρέωση. Το μέτρο της ηλεκτρονικής προεγγραφής με την εκ των προτέρων γνωστοποίηση από τους προεγγραφόμενους των πιστοποιητικών τους εμβολιασμού/νόσησης, έγινε διότι θα διευκολύνει σημαντικά την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση, αφού δεν θα χρειάζεται σκανάρισμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού / νόσησης, παρά μόνον η ταυτοποίηση.

• ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ: Σε όλους τους εισερχόμενους θα χορηγούνται πλαστικά βραχιολάκια πιστοποίησης, που θα πρέπει να φορεθούν αμέσως και να μην αφαιρεθούν καθόλη την διάρκεια της ημέρας, ώστε να διευκολύνεται η εκ νέου είσοδος μετά από τυχόν έξοδο.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

• Το πιστοποιητικό θα πρέπει να είναι απόλυτα ευανάγνωστο. Παρακαλούμε πριν την προσέλευσή σας να ελέγξετε την αναγνωσιμότητα του QR Code.

• Η ισχύς των πιστοποιητικών και των test θα πρέπει να καταλαμβάνει όλες τις ημέρες των Εκθέσεων.

ΛΟΙΠΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ:

• Μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των παρόντων (με σκοινιά προσδιορισμού χώρων κίνησης)

• Πρόβλεψη πολλαπλών σημείων αντισηψίας και απολύμανσης

• Συχνή δίγλωσση ηχητική ανακοίνωση μηνυμάτων για τη χρήση μασκών και την επίσκεψη σημείων απολύμανσης/αντισηψίας.

Παρακαλούμε πολύ για την τήρηση των μέτρων για τη διατήρηση της ευταξίας της διοργάνωσης, τη συμμόρφωση προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και, κυρίως, προς σεβασμό και διευκόλυνση όλων μας.

Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία & ένα ευχάριστο 3ήμερο !!!