Ο Κυνοφιλικός Φωκίδος ενημέρωσε τον Βουλευτή Δωδεκανήσων κ Ιωάννη Παππά για το νομοσχέδιο περί ευζωίας ζώων !

C:\Users\User\Desktop\ola\epistol _Η_Κ+¦+¦+++-.jpg

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΚΙΔΟΣ

Η διοίκηση του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος συντασσόμενη με το σύνολο των ελλήνων κυνοφίλων συνεχίζει τις προσπάθειες της για ενημέρωση βουλευτών και πολιτικού κόσμου σχετικά με το υπό ψήφιση ΄΄ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ΄΄.

 Σε συνάντηση που είχαν  ο πρόεδρος του Κ.Ο.Φ. κ Ν. Φωτακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ Αθανάσιος Παπαγεωργίου με τον βουλευτή Δωδεκανήσων κ Ιωάννη Παππά,  τον ενημέρωσαν  σχετικά με το νομοσχέδιο και  τις  θέσεις του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος που ταυτίζονται με τις θέσεις του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων, των Κυνηγετικών Οργανώσεων,  των Κτηνιατρικών-Επιστημονικών  Συλλόγων και δεκάδων Κυνοφιλικών Ομίλων. Οι θέσεις αυτές και οι αντιρρήσεις  για  συγκεκριμένα άρθρα  του νομοσχεδίου  περιγράφονται σε  υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ Ιωάννη Παππά για ευρύτερη ενημέρωση του.  

-Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ Ιωάννης Παππάς εκλέγεται σε μια περιοχή με μεγάλη κυνοφιλική και κυνηγετική παράδοση, τα Δωδεκάνησα, ενώ ο ίδιος είναι ένθερμος κυνόφιλος με προσωπικές ευαισθησίες απέναντι στα σκυλιά και τα ζώα γενικότερα. Ένας κυνόφιλος  που θα λάβει υπό όψιν του την βούληση  εκατομμυρίων πολιτών   απέναντι σε σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου όπως είναι η παράλογη υποχρεωτική στείρωση στην οποία είναι και ο ίδιος αντίθετος. Παράλληλα ο κ ι. Παππάς τάσσεται  υπέρ της ερασιτεχνικής εκτροφής και κατά της επαγγελματικής ή οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευσης των σκύλων και των ζώων γενικότερα. 

Ο Λαγωνικός της Ρόδου

Κατά την συνάντηση ο κ Παππάς επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική φυλή,  τον  Λαγωνικό της Ρόδου, που αποτελεί ένα ζωντανό θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ένας εθνικός θησαυρός που απειλείται με αφανισμό εξ αίτιας της επιβολής οριζόντιας στείρωσης και απαγόρευσης της ερασιτεχνικής εκτροφής.

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος συνεχίζει τις επαφές του με όλα τα πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς ενώ από την πλευρά του ο κ Ιωάννης Παππάς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες  για βελτίωση του νομοσχεδίου σύμφωνα με το υπόμνημα που του κατατέθηκε. Τέλος θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε τους ιδιαίτερους δεσμούς του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος με αντίστοιχους Ομίλους και Συλλόγους  της  Ρόδου,  της Κω, της Καλύμνου, της Καρπάθου και των Δωδεκανήσων γενικότερα…

Δείτε: Ο Κυνοφιλικός Φωκίδος εκφράζει την αντίθεση του στον κ Ι. Μπούγα για την υποχρεωτική στείρωση και την επαγγελματική εκτροφή σκύλων!