Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος ενημερώνει την κ Λ. Κανέλλη για το νομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς.

Η διοίκηση του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος συνεχίζει τις προσπάθειες της για ενημέρωση βουλευτών και πολιτικού κόσμου σχετικά με το υπό ψήφιση ΄΄ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ΄΄.  

Στο πλαίσιο των επαφών  του Κ.Ο.Φ ο πρόεδρος. κ Ν. Φωτακόπουλος ενημέρωσε την κα Λιάνα Κανέλλη σχετικά με το νομοσχέδιο και  τις  θέσεις του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος. Θέσεις  που ταυτίζονται με τις θέσεις του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων, των Κυνηγετικών Οργανώσεων,  των Κτηνιατρικών-Επιστημονικών  Συλλόγων και δεκάδων Κυνοφιλικών Ομίλων. Οι θέσεις αυτές και οι αντιρρήσεις  για  συγκεκριμένα άρθρα  του νομοσχεδίου  περιγράφονται σε  υπόμνημα που παραδόθηκε στην κ Κανέλλη για ενημέρωση της.  

-Αξίζει να σημειωθεί πως η κ Κανέλλη είναι ιδιοκτήτρια ροτβάιλερ και κυνόφιλη με προσωπικές ευαισθησίες απέναντι στα σκυλιά και τα ζώα γενικότερα. Εξέφρασε στον πρόεδρο του Ομίλου της Φωκίδος κ. Νίκο Φωτακόπουλο την προσωπική της αντίθεση στην υποχρεωτική στείρωση δεσποζόμενων ζώων ενώ δήλωσε πως είναι  υπέρ της ερασιτεχνικής εκτροφής και κατά της επαγγελματικής ή οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευσης των σκύλων και των ζώων γενικότερα. 

Η κα Κανέλλη αναμένεται να υποστηρίξει τις θέσεις της οργανωμένης Κυνοφιλίας τόσο κοινοβουλευτικά όσο και δημοσιογραφικά μέσα από εκπομπές της.