Ο Χριστόδουλος Δρίβας κρίνει τους Ελληνικούς Ποιμενικούς στην Φωκίδα.

Ο Χριστόδουλος Δρίβας είναι κτηνίατρος και  εργάζεται στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Περιλαμβάνεται ανάμεσα στους τρεις πρώτους Έλληνες κριτές μορφολογίας  (1992) μαζί με την κα Βούλα Παπουτσάνη και Νίκο Φωτακόπουλο.

Η πρώτη του επαφή με τον Ελληνικό Ποιμενικό έγινε στην περιοχή της Φλώρινας την δεκαετία του 80 όταν διορίστηκε ως κτηνίατρος στο Αγροτικό Κτηνιατρείο του τότε Υπουργείου Γεωργίας.

Η επταετής παραμονή του στη Φλώρινα και η συνεχής εργασιακή σχέση με τα κοπάδια των προβάτων του έδωσε την δυνατότητα της μελέτης  Ελληνικού Ποιμενικού στην περιοχή αυτή, ως σκύλου εργασίας. Ο απόηχος αυτού του έργου, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για επαφές με παράγοντες της οργανωμένης κυνοφιλίας της χώρας μας, καθώς και αντίστοιχους εκτροφείς άλλων αναγνωρισμένων φυλών σκύλων στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Από τη δεκαετία του 90 είναι εγκεκριμένος κριτής της φυλής από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ενώ παράλληλα ασχολείται με την εκτροφή  του Ελληνικού Ποιμενικού με την επωνυμία «Λυγκιστίς».  Έχει παρουσιάσει εκτεταμένη αρθρογραφία για τον Ελληνικό Ποιμενικό στα περισσότερα κυνοφιλικά έντυπα ενώ  συμμετείχε σε εκπομπές με το θέμα της προβολής αυτού του εθνικού μας σκύλου από τα ΜΜΕ της ΕΡΤ.

Από το 2000 με την ίδρυση του Ομίλου φυλής του Ελληνικού Ποιμενικού (Ο.Φ.Ε.Π.) μαζί με άλλους  αφοσιωμένους κυνόφιλους, ασχολήθηκε με την οργάνωση και υλοποίηση ενός ζωοτεχνικού πλαισίου ανάπτυξης και βελτίωσης ενός ελεγχόμενου πληθυσμού Ελληνικών Ποιμενικών σκύλων σε επίπεδο αρχών ερασιτεχνικής εκτροφής σε ημιαστικό περιβάλλον. Η προβολή του έργου αυτού με σεμινάρια και άρθρα στο έντυπο του ΟΦΕΠ «Φωνή του Ελληνικού Ποιμενικού» αποτέλεσε εργαλείο καθοδήγησης και πεδίο κοινού βηματισμού  για την καθιέρωση του ποιμενικού μας σκύλου στο κυνόφιλο κοινό της χώρας μας.

Στο Mounatin Dog Show 2021 θα κρίνει Ελληνικούς Ποιμενικούς σκύλους.