΄΄Τρόπαιο Mountain Dog Show 2020΄΄ για τον καλύτερο Ελληνικό Ιχνηλάτη από τον Κυνοφιλικό Φωκίδος!

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος …αγαπάει τις Ελληνικές φυλές και ιδιαίτερα τον Ελληνικό Ιχνηλάτη που αποτελεί και το έμβλημα του Ομίλου. Όπως πέρσι έτσι και φέτος πολλοί λάτρεις και εκτροφείς της φυλής αναμένεται να συμμετάσχουν στο Mountain Dog Show  που θα διεξαχθεί στις 25&26 Ιουλίου 2020 στην περιοχή Βρύζες-Καταφύγιο Οίτη (http://www.katafygio-oiti.gr/ )  σε υψόμετρο 1300 μέτρων. Στην φετινή έκθεση όλες οι φυλές και φυσικά οι ελληνικοί ιχνηλάτες θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν τρία διαφορετικά CAC, πέρα από τις υψηλές θέσεις των βάθρων στα τελικά της έκθεσης. Το Mountain Dog Show 2020 (υπολογίζεται στο βαθμολογικό σύστημα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος) περιλαμβάνει και την απονομή extra CAC οπότε ένας σκύλος έχει την δυνατότητα να αναδειχτεί Πρωταθλητής Ελλάδος μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Οι κριτές 

Τρεις διαφορετικοί κριτές οι κ Andoan J. Hlemarov, Βασίλης Ανδριανόπουλος και Βούλα Παπουτσάνη θα κρίνουν τους Ελληνικούς Ιχνηλάτες. Τρεις διαφορετικές γνώμες από τρεις πολύ έμπειρους κριτές! Η εθνική μας φυλή άλλωστε έχει ανάγκη από πλουραλισμό και όχι από μονοσήμαντες απόψεις ενός μόνο κριτή, όσο έμπειρος και άξιος να είναι αυτός. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο για να αναδειχτεί ένας σκύλος πρωταθλητής η Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) επιβάλει την απονομή τριών CAC (πρωταθληματικός τίτλος) από τρεις διαφορετικούς κριτές. Και αυτός είναι βασικός παγκόσμιος κανόνας της διεθνούς κυνολογίας.

Το βαθμολογικό σύστημα 

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης που θα κατακτήσει την μεγαλύτερη βαθμολογία (αθροιστικά) συμμετέχοντας στην διπλή έκθεση της Φωκίδας καθώς και στην  extra CAC θα αναδειχτεί τροπαιούχος της φυλής του Mountain Dog Show 2020.

Το βαθμολογικό σύστημα μέσα από το οποίο θα αναδειχτεί ο ΄΄τροπαιούχος΄΄ έχει ως εξής:

Καλύτερος φυλής  60 βαθμοί

CAC                        50 βαθμοί

RCAC                     40 βαθμοί

1ος Εξαίρετος        30 βαθμοί

Εξαίρετος               20 βαθμοί

Πολύ Καλός           10 βαθμοί

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών από τους τρεις κριτές θα είναι και ο νικητής.

Αξίζει να σημειωθεί πως  η συμμετοχή των ελληνικών φυλών είναι δωρεάν (επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής) ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι ιδιοκτήτες που είναι αφοσιωμένοι στον Ελληνικό Ιχνηλάτη και σε όλες τις  ελληνικές φυλές γενικότερα. Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους τους Ελληνικούς Ιχνηλάτες και τους ιδιοκτήτες τους  που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την Έκθεση του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος

δείτε: Φωκίδα, Μountain Dog Show 2020! Τι θα φάμε, που θα μείνουμε;

δειτε: Το πρόγραμμα και οι κριτές του Mountain Dog Show 2020.