Έτος 1996 επίσκεψη στο Crufts! Μια φωτογραφία από τα …βάθη της ελληνικής κυνοφιλίας…

Θυμάται ο Νίκος Φωτακόπουλος

–  Επίσκεψη στην μεγαλύτερη έκθεση καθαρόαιμων σκύλων του κόσμου το Crufts. Περίπου 20.000 σκύλοι (τότε) και περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ήταν η εποχή που στην Ελλάδα διοργανώναμε μόνο  δυο εκθέσεις τον χρόνο… Μία ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος και μία ο ιστορικός Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών (ΟΚΑ) που τόσο άδοξα κατέβασε ρολά.. Η επίσκεψη λοιπόν στην Αγγλία και στο Crufts είχε χαρακτηριστικά ….προσκυνήματος όπως φαίνεται και από τις γραβάτες..

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο χώρο συνάντησης των …ξένων! Ναι υπήρχε και τέτοιο χώρος στην χαοτική έκθεση του Μπέρμιγχαμ…    Φωτογράφος πιθανότατα να ήταν ο Στέλιος Μακαρίτης ή η Μαρία Γκινάλα που τότε ήταν μόνιμη κάτοικος Αγγλίας….

Από αριστερά Ρούλη Κάντζου, Γιώργος Κωστόπουλος, Κατερίνα Παπαστεφάνου, Κ Δοβανίδης, η αξέχαστη Μάγια Ζαμπίκου, η συνεργάτης της Μάγιας (το όνομα της οποίας μας διαφεύγει) και  δεξιά ο Νίκος Φωτακόπουλος.

Λεπτομέρεια: Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ιντερνέτ και κινητή  τηλεφωνία! Συνεννοούμαστε με σημειώματα που καρφιτσώναμε σε ειδικά ταμπλό που υπήρχαν στον χώρο (καφετερία) των ξένων επισκεπτών…