Δείτε τι έγινε όταν αδέσποτος σκύλος μπήκε στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας….

Μία λειτουργία παράκλησης σε εκκλησία της Βολιβίας, όπου συμμετείχαν παιδιά με καρκίνο, έλαβε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο όταν ένας γλυκύτατος αδέσποτος σκύλος έκανε την εμφάνισή του.

Ο σκυλάκος αφού έκανε μια μικρή βόλτα και μύρισε μερικά από τα παιδάκια, ξάπλωσε στο πάτωμα και άρχισε να δίνει ένα πραγματικό σόου! Τεντωνόταν, έκανε τούμπες και κυλιόταν κάνοντας όλα τα παιδάκια να ξεκαρδιστούν στα γέλια.

Έφερε μια όμορφη αναστάτωση και ο ιερέας διέκοψε την λειτουργία όχι για να τον διώξει, αλλά για να τον καλωσορίσει! Απευθυνόμενος στους πιστούς είπε: «Είναι δημιούργημα του Θεού και είναι ευτυχισμένος, ας διδαχτούμε από εκείνον».

Ένα εξαιρετικό δημιούργημα που όχι μόνο είναι ευτυχισμένο από την φύση του, αλλά μπορεί και θέλει να κάνει και τους γύρω του χαρούμενους.

Screen Shot 2016-02-27 at 16.37.39Είναι ευρέως γνωστό πως οι σκύλοι θεραπείας μπορούν και βελτιώνουν την ψυχική και συναισθηματική υγεία πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που νοσούν από καρκίνο, όπου η καλή ψυχολογία είναι από τα σημαντικότερα όπλα εναντίον του.

Σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στα παιδάκια αυτή η μέρα που ένα αδέσποτο σκυλί τα έκανε να γελάσουν με όλη τους την καρδιά μέσα στον κατανυκτικό χώρο μιας εκκλησίας.

Άλλωστε αυτό δεν κάνουν όλα τα σκυλιά; Έχουν το χάρισμα να μας κάνουν να χαμογελάμε και να ξεχνάμε με τα παιχνίδια και την τρυφερότητά τους, έστω και για λίγο, τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας!
____________________________
Επιμέλεια Άρθρου: Άνθρωπος & Σκύλος
www.facebook.com/anthroposkaiskylos