Δημιουργική απασχόληση σκύλων (VIDEO)

Η συμβίωση με έναν σκύλο για πολύ κόσμο, σημαίνει συνήθως απλά δύο τρεις βόλτες στο πάρκο και δύο γεύματα την ημέρα. Ωστόσο, τα σκυλιά χρειάζονται ερεθίσματα που θα τα κρατάνε σε εγρήγορση και θα τα βάζουν στη διαδικασία να σκεφτούν αλλά και να απασχοληθούν δημιουργικά. Με τον τρόπο αυτό θα οικοδομηθεί μια καλύτερη σχέση με τον κηδεμόνα, θα τον βοηθήσει να αποβάλει ένταση και στρες που ενδεχόμενος έχει και ταυτόχρονα θα μειωθεί ο κίνδυνος της πλήξης με ότι αυτό συνεπάγεται (καταστροφές μέσα στο σπίτι, μελαγχολία κλπ).

Μερικά έξυπνα και φτηνά κολπάκια για να κρατήσει κάποιος το σκύλο του απασχολημένο και να τον διασκεδάσει είναι :

  1. Στο εμπόριο κυκλοφορούν παιχνίδια (πχ μπαλίτσες ή κονγκ) με τρύπες στις οποίες μπορούμε να βάλουμε λιχουδιές ή και τη τροφή του.
  2. Τυλίγουμε σε μια πετσέτα λιχουδιές και την αφήνουμε στο πάτωμα. Αφήνουμε το σκύλο να ανακαλύψει μόνος του τις λιχουδιές.
  3. Κρύβουμε μια λιχουδιά στα χέρια μας και προτάσσουμε και τα δύο χέρια μπροστά του. Τον αφήνουμε να μυρίσει τα χέρια μας να βρει τη λιχουδιά και του τι δίνουμε επιβραβεύοντας με χάδια και μπράβο.
  4. Μπορούμε να κρύψουμε λιχουδιές σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
  5. Να του δώσουμε λιχουδιές ή και το γεύμα του ακόμα, μέσα σε χάρτινες συσκευασίες.
  6. Μπορούμε να κατασκευάσουμε με τρεις τάβλες, ένα σωλήνα και δυο τρία μπουκάλια ένα παιχνίδι ειδικά για σκύλους. Τοποθετούμε τη μια τάβλα ως βάση, στηρίζουμε στις άκρες της τις άλλες δύο και κρεμάμε τον σωλήνα από τις δύο όρθιες τάβλες, αφού έχουμε περάσει τις μπουκάλες μέσα από αυτόν. Γεμίζουμε τις μπουκάλες λιχουδιές και τον αφήνουμε να ανακαλύψει μόνος του τον τρόπο που θα τις βγάλει έξω!
  7. Τοποθετούμε σε ένα κασόνι ή σε ένα χάρτινο κιβώτιο ρολά από χαρτί γεμίζοντας μερικά από αυτά με λιχουδιές.
  8. Φουσκώνουμε μπαλόνια και βάζουμε μέσα σε αυτά λιχουδιές.

Όλα αυτά θα ξετρελάνουν το σκύλο σας και θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο. Καλή διασκέδαση!

Γιώργης Ταξιδευτής

Θετικός εκπαιδευτής ανθρώπων και σκύλων

kongΗ KONG Biscuit Ball είναι μια πατενταρισμένη λαστιχένια μπάλα με ένα κοίλο κέντρο και τέσσερις εγκοπές σε σχήμα οστών για να συγκρατούν KONG Stuff*N Snacks και Easy Treat πάστα. Αυτό το ανθεκτικό παιχνίδι έχει όλη τη διασκέδαση μιας μπάλας, ενώ παράλληλα κρατά απασχολημένο το σκύλο καθώς προσπαθεί να αποσπάσει τους νόστιμους μεζέδες από μέσα.
Κατασκευασμένη από το ανθεκτικό KONG Classic καουτσούκ
Ιδανική για παιχνίδι fetch και για γέμισμα με λιχουδιές
Παρασκευάζεται στις ΗΠΑ) θα το βρείτε http://petline.gr/