Διάλεξε την φυλή που σου ταιριάζει!

    Κείμενο-Φώτο: kynology.gr

     

    Η σωστή επιλογή της  φυλής που ταιριάζει στον τρόπο ζωής μας είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για την μετέπειτα αρμονική συνύπαρξη με τον σκύλο μας. Όλες οι φυλές δημιουργήθηκαν και εξελίχθησαν για να εκτελούν κάποια συγκεκριμένη εργασία για να βοηθούν τους ανθρώπους. Η ιστορία της κάθε ράτσας επηρεάζει σημαντικά τον χαρακτήρα, τη σχέση με τους ανθρώπους, και το πόσο εύκολα εκπαιδεύεται ο σκύλος αυτός. Οι σκύλοι που έχουν εξελιχτεί ζώντας μαζί με τους ανθρώπους, εκπαιδεύονται ευκολότερα, απ΄ ότι εκείνοι που συνήθιζαν να δουλεύουν ατομικά και μεμονωμένα, όχι δηλαδή στο πλευρό του ιδιοκτήτη τους. Αρχικά θα πρέπει να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις δύο ή τρεις φυλές που θεωρείτε ότι σας ταιριάζουν περισσότερο. Μελετήστε άρθρα  σχετικά με τις φυλές που σας ενδιαφέρουν περισσότερο πατώντας εδώ. (ΦΥΛΕΣ)

    -Δείτε την ανάγκη για σωματική άσκηση της κάθε φυλής και σκεφθείτε κατά πόσο η ζωή σας μπορεί να συμβαδίσει με αυτήν. Αποφασίστε αν σας πειράζει ή όχι, να μαδάει ο σκύλος σας και ελέγξτε ανάλογα τις φυλές που σας ενδιαφέρουν. Επισκεφθείτε κάποιον κτηνίατρο και ρωτήστε αν οι σκύλοι αυτοί είναι επιρρεπείς σε οποιαδήποτε ασθένεια.

    Ίσως θα ήταν σωστό να παρακολουθήσετε κάποια Έκθεση Μορφολογίας σκύλων, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλούς εκπροσώπους των φυλών αυτών, να δείτε το τελικό τους μέγεθος, αλλά και να συζητήσετε με ιδιοκτήτες τέτοιων σκύλων. Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για το τρίχωμα και την περιποίησή του, για τη διατροφή του, για την άσκηση που χρειάζεται, το πόσο εύκολα εκπαιδεύεται, τις συνήθειές του και τα προβλήματα που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει μαζί του. Μην διστάσετε να ρωτήσετε οτιδήποτε. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες λατρεύουν να μιλούν για το σκύλο τους και κυριολεκτικά θα σας πουν πολλά περισσότερα από αυτά που θα τους ρωτήσετε. Μην διστάσετε να ζητήσετε το τηλέφωνό τους γιατί θα χαρούν να σας το δώσουν. Αφού συλλέξετε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε, συγκρίνετέ τα και αποφασίστε ποιά από αυτές τις φυλές είναι αυτή που σας ταιριάζει.

    italikosixnilatis