Διεθνής Έκθεση Σκύλων Θεσσαλονίκης 20-21 Μαΐου 2017! Όλα ήταν υπέροχα…

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Ήταν μια εξαιρετικά οργανωμένη έκθεση,  όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις εκδηλώσεις του Κυνοφιλικού Ομίλου Θεσσαλονίκης .  Εξαίρετοι κριτές, εξαίρετοι εκθέτες, εξαίρετοι σκύλοι, εξαίρετος τόπος διοργάνωσης.  Ήταν μια απολαυστική εκδήλωση χωρίς άγχος με κυρίαρχο στοιχείο το αθλητικό κυνοφιλικό πνεύμα. Ακόμα και το ημίωρο μπουρίνι που πέρασε την δεύτερη ημέρα πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης στην Νέα Ραιδεστό, δεν κατάφερε να χαλάσει την εορταστική ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα και μια διοργάνωση  για την οποία είχε δουλέψει επί μήνες η διοίκηση του Ομίλου με επικεφαλής τον Σάββα Τζέγκα και την Μαρία Καρασουλτανίδου για τους  οποίους ο πρόεδρος κ Θανάσης Γαριβάλδης στην ομιλία του είπε τα καλύτερα λόγια.

Το πάνελ το κριτών αποτελούσαν οι κ. NAVARRO CARMEN (ES), GARIVALDIS ATHANASIOS (CY), SVRAKA NEBOJSA (SRB), KRYUKOVA ELENA (RU), FOTAKOPOULOS NIKOLAOS (GR), MAZALICA RADOVAN (BA), GARCIA PARRONDO RAFAEL (ES)

Οι συμμετοχές ήταν λιγότερες από άλλες φορές όμως η ποιότητα παρέμεινε σε ποιοτικά  υψηλά επίπεδα μια και οι περισσότεροι σκύλοι κατέκτησαν στις κατηγορίες τους ανώτερους  τίτλους.

Την πρώτη ημέρα καλύτερος έκθεσης αναδείχτηκε το πολυβραβευμένοo Πόιντερ Boss Ιδιοκτησίας του κ Χαλκίτη Θέμελη από την Κάλυμνο. Ο κριτής κ Αθανάσιος Γαριβάλδης τον επέλεξε ανάμεσα στους καλύτερους εκπροσώπους των δέκα ομάδων χαρίζοντας για πρώτη φορά σε αυτή την φυλή τον υπέρτατο τίτλο του ΄΄Καλύτερος Έκθεσης”

Την δεύτερη ημέρα η κριτής κα Carmen Navaro,  από την Ισπανία, επέλεξε για ΄΄Καλύτερος Έκθεσης”   έναν άλλο πολυβραβευμένο σκύλο τον    kynagon Alexander The Great Μπόρντερ Κόλλι του κ Μουμιάδη απο την Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου της Κύπρου κ Ηρόδοτος Νεοφύτου ένας ένθερμος κυνόφιλος και υποστηρικτής της ελληνικής κυνοφιλίας εντός και εκτός συνόρων.

δειτε: BEST INI SHOW! Ένα Πόιντερ, ο Boss, ΄΄Καλύτερος Έκθεσης΄΄ στην Θεσσαλονίκη!