Ο νέος χνουδωτός φίλος του Πούτιν ακούει στο όνομα Βέρνι (pics&vid)

Πηγή: REUTERS/Maxim Shemetov

Ένα νέο πιστό φίλο απέκτησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ομόλογό του από το Τουρκμενιστάν. Όχι, δεν έγινε φίλος με τον Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, αλλά με τον υπέροχο σκύλο που του προσέφερε εκείνος ως δώρο.

Μία από τις πιο γνωστές αδυναμίες του Πούτιν είναι τα σκυλιά. Αυτό «εκμεταλλεύτηκε» ο Μπερντιμουχαμέντοφ στην προσπάθεια του να ανακτήσει τις πωλήσεις του φυσικού αερίου της χώρας του σε Ρώσους, που έχουν πέσει αισθητά.

«Έχουμε έναν κοινό φίλο, αυτό είναι το μοναδικό σκυλί Αlabai. Και σήμερα έφερα αυτόν τον μικρό Αlabai μαζί μου», τόνισε ο τουρκμένος πρόεδρος. Ο «μικρός» είναι ένας ποιμενικός κεντρικής Ασίας.

Το σκυλάκι δόθηκε στον Πούτιν ως δώρο για τα 65αγενέθλιά του, τα οποία τα εόρτασε στις 7 Οκτωβρίου. Ο ρώσος πρόεδρος χάρηκε πολύ με την έκπληξη και ονόμασε τον σκύλο Βέρνι, που στα ρωσικά σημαίνει «πιστός».

Ο ασιατικός ποιμενικός θεωρείται, μαζί με τα χειροποίητα χαλιά και τα άλογα Akhal Teke, εθνικός θησαυρός του Τουρκμενιστάν.

Είναι γλυκός και στρουμπουλός όταν είναι κουτάβι, αλλά εξελίσσεται σε άφοβο φύλακα κοπαδιών όταν μεγαλώσουν.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας σκύλος έκλεψε τις εντυπώσεις σε σημαντικές συναντήσεις του Πούτιν, ή συνεντεύξεις του. Προ μηνών παραχώρησε συνέντευξη στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri και το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV. Ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να παίζει με ένα πανέμορφο Ακίτα, σε μία από τις αίθουσες του Κρεμλίνο. Σύμφωνα με το Reuters, το όνομα του σκύλου είναι Yume.

Video: Η… ιαπωνική «υποδοχή» του Πούτιν σε Ιάπωνες δημοσιογράφους

Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξεχάσει την τρομάρα της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μπροστά στο θέαμα του τεράστιου Λαμπραντόρ του Πούτιν να την πλησιάζει κατά την διάρκεια συνάντησής τους στο Σότσι.

putin

Πηγή: Getty Images

Πηγή: http://www.cnn.gr/