Συγκινητικό:Το τελευταίο αντίο από το αγαπημένο του άλογο…

Επιμέλεια : Ν. Φωτακόπουλος

Ο 34χρονος Wagner Figueiredo de Lima από την Βραζιλία, και το αγαπημένο του άλογό, ο Sereno, ήταν αχώριστοι. Μαζί περνούσαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Δυστυχώς όμως ένα τροχαίο στο οποίο ο Lima έχασε την ζωή του τους χώρισε για πάντα.

Την περασμένοι  εβδομάδα  δεκάδες μέλη της οικογένειας και φίλοι συγκεντρώθηκαν για την νεκρική πομπή και για να αποχαιρετήσουν τον νεκρό. . Ο αδελφός του Lima γνωρίζοντας πόσο δεμένος ήταν με το άλογο του θεώρησε ότι πρέπει να βρίσκεται στο κατευόδιο.

alogo4

Όμως  κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη στη συνέχεια.

Όταν το όχημα που μετέφερε  το φέρετρο Lima ο  Sereno έδειχνε  να γνωρίζει τι σημαίνουν όλα αυτά και ότι δεν θα ξαναέβλεπε τον σύντροφό του. Πλησίασε το φέρετρο,  το μύρισε και ακούμπησε πάνω  το κεφάλι του…

«Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή για όλους όσους ήταν εκεί.. Εγώ έκλαψα όταν είδα αυτή τη σκηνή΄΄  δήλωσε μια νεαρή γυναίκα.

«Ήταν σαν το άλογο ήξερε τι συνέβαινε και ήθελε να πει αντίο.” είπε κάποιος άλλος….

alogo3

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι Sereno ήταν πληγωμένος. Σε όλη την διαδρομή μέχρι το νεκροταφείο κλαψούριζε και κτυπούσε τις οπλές του με δύναμη στο έδαφος ενώ ήθελε να πλησιάσει τον νεκρό.

Ποτέ δεν  θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε με ακρίβεια τα συναισθήματα των ζώων σε τέτοιες καταστάσεις.. Αναμφίβολα όμως πολλές φορές με την συμπεριφορά τους μας δείχνουν με ΄΄ανθρώπινο΄΄ τρόπο την λύπη τους και αυτό που νοιώθουν…

Ο Γουαντό αδελφός του νεκρού υποσχέθηκε ότι ο Sereno θα ζήσει για πάντα μαζί με την οικογένειά του….

alogo2