Τελευταίος αποχαιρετισμός για τον 16χρονο σκύλο διάσωσης των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης!

Στα 16 της χρόνια η τετράποδη Bretagne έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα με ευθανασία. Ήταν ο τελευταίος από τους σκύλους που είχαν συμβάλλει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Καθώς η ιδιοκτήτριά της Denise Corliss την οδηγούσε στην κτηνιατρική κλινική του Τέξας όπου θανατώθηκε, οι πυροσβέστες στέκονταν σε παράταξη τιμώντας και αποχαιρετώντας τη.

aksjdausd1

Έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και όταν σταμάτησε πια να τρώει, η Corliss κατάλαβε πως είχε έρθει η ώρα για το δύσκολο αντίο.

aksjdausd2

«Ήταν πολύ νευρική χθες βράδυ, ήθελε να είναι μαζί μου. Ξάπλωσα δίπλα της και καθώς ένιωθε την παρουσία μου ηρέμησε και κοιμήθηκε. Κοιμηθήκαμε έτσι όλη τη νύχτα», περιέγραψε.

aksjdausd4

Βλέποντας το τέλος να έρχεται η Denise και ο σύζυγός της έφτιαξαν μια bucket list για τη Bretagne και υλοποίησαν όλους τους στόχους εγκαίρως. Ένας από αυτούς ήταν να επισκεφθεί το σχολείο Robert Road Elementary School όπου είχε συμμετάσχει σε δραστηριότητες και είχε δουλέψει με παιδιά με αυτισμό.

Εκτός από την καταστροφή του 2001, η Bretagne είχε βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά τους τυφώνες Κατρίνα, Ιβάν και Ρίτα.

aksjdausd6

«Έζησε περισσότερο και πέτυχε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο», δήλωσε εκπρόσωπος των Πυροσβεστών.

Η Corliss αγόρασε τη Bretagne το 1999 όταν της ζητήθηκε να λάβει μέρος σε εκπαίδευση σκύλων έρευνας και διάσωσης. Τότε η ίδια θάφτηκε κάτω από συντρίμμια για μια ώρα πριν στείλουν τα σκυλιά να τη βρουν και πάντα θυμάται την ανακούφιση που ένιωσε όταν άκουσε ένα από τα σκυλιά αυτά να γαβγίζουν από πάνω της. Μετά την εμπειρία αυτή αποφάσισε να αγοράσει τη Bretagne κι άρχισε να την εκπαιδεύει για να κάνει την ίδια δουλειά. Μέσα σε λίγα χρόνια είχαν τόσο καλή επίδοση που μπήκαν στην Texas Task Force 1.

Στα 13 της η Bretagne άρχισε να δυσκολεύεται να κινηθεί και δεν μπορούσε πια ούτε να ανέβει τα σκαλιά στο σπίτι. Τότε η Corliss εγκατέστησε μια πισίνα και οι δυο τους κολυμπούσαν κάθε μέρα. Έτσι η ανέκτησε την ευελιξία της.

Μετά το θάνατό της, το νεκρό σώμα της Bretagne μεταφέρθηκε, τυλιγμένο στην αμερικανική σημαία, στο πανεπιστήμιο A&M University του Τέξας, όπου οι κτηνίατροι θα μελετήσουν τις επιπτώσεις που είχε στον οργανισμό της το Ground Zero.

aksjdausd3

«Ήταν μοναδική, πάντα συμμετείχε στις έρευνες ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

aksjdausd7

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/