Το Λος Άντζελες απαγόρευσε την πώληση σκυλιών, γατιών και κουνελιών από pet shop και ιδιώτες!!

Η πόλη του Λος Άντζελες, επικύρωσε και επισήμως με νόμο, μια δοκιμαστική ρύθμιση που ίσχυε εδώ και τρία χρόνια και απ’ ότι φάνηκε έφερε αποτελέσματα, κι έτσι πλέον απαγορεύεται η πώληση σκύλων, γατιών, και κουνελιών από καταστήματα ή ιδιώτες.

Είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο που προχωρά σε μια τέτοια απόφαση που είναι αίτημα των φιλόζωων σε κάθε χώρα, και που με αυτό τον τρόπο συμβάλει στη μείωση των αδέσποτων ζώων και στα ζώα που τους γίνεται ευθανασία.

giales

Έτσι, ιδιώτες που βάζουν τα σκυλιά τους να γεννάνε για να τα πουλάνε, και καταστήματα που πουλάνε σκυλιά ράτσας πλέον δεν θα μπορούν να το κάνουν, και τα καταστήματα που θέλουν να πουλάνε ζώα, θα πρέπει να είναι ζώα που σώθηκαν από καταφύγια και φιλοζωϊκές.

Αν κάποιοι για κάποιο λόγο θέλουν να αγοράσουν συγκεκριμένα σκυλιά ράτσας, θα μπορούν να το κάνουν μόνο από πιστοποιημένους εκτροφείς.

Μακάρι να μην αγόραζε κανένας σκυλιά και γάτες, και να έπαιρναν όλοι αδέσποτα και ημίαιμα, σε κάθε περίπτωση όμως τέτοιοι νόμοι είναι σε μια θετική κατεύθυνση και μακάρι να εφαρμοστούν και σε άλλες πόλεις.

Πηγή: http://www.hitandrun.gr/