Τρελαίνει το Instagram! Απίστευτο κουτάβι βάζει πλυντήριο και κάνει τα ψώνια! video

Μπορεί να είναι μόλις 15 μηνών όμως η εργατικότητα της Harlow έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον 75. 000 ανθρώπων στο Instagram. Πρόκειται για ένα Golden retriever που συνοδεύει ως σκύλος εργασίας την 20χρονη Jaquie Blake παντού!

H Jaquie Blake πάσχει από μία σπάνια πάθηση που την εμποδίζει να κάνει απλές καθημερινές δουλειές. Ακόμα και το να πιάσει ένα μπουκάλι ή να βγάλει τις κάλτσες της μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία. Το Σύνδρομο Ορθοστατικής Ταχυκαρδίας που την ταλαιπωρεί από παιδί της είχε κλέψει αρκετή από την ανεξαρτησία της.

Μέχρι που στη ζωή της μπήκε η Harlow! Όπως συμβαίνει σε διάφορες περιπτώσεις σκύλων εργασίας για ανθρώπους με προβλήματα υγείας, η Harlow επεμβαίνει ή προλαμβάνει καταστάσεις επικίνδυνες για την Jaquie, κάποιες από τις οποίες θα μπορούσαν να αποδειχτούν και μοιραίες.

Όμως αυτό που κάνει ξεχωριστή την Harlow είναι η επιπλέον εκπαίδευση που έχει λάβει. Κάνει δουλειές στο σπίτι, φέρνει τα ψώνια, κλείνει πόρτες και ντουλάπια, βάζει πλυντήριο! Αν η Jaquie πρέπει να πιει τα φάρμακα της, η Harlow θα της φέρει το νερό, αν πρέπει να σκύψει για να πιάσει κάτι, θα το πιάσει η Harlow!

Ζώντας με τις καθημερινές δυσκολίες που επιφέρει η πάθησή της, η Jaquie δεν μπορούσε να διανοηθεί πως θα μπορούσε να κυκλοφορεί μόνη της έξω ή θα μπορούσε να παρακολουθεί μαθήματα στο πανεπιστήμιο. Ανά πάσα ώρα και στιγμή κίνδυνευε από ζαλάδες, ιλίγγους, λιποθυμίες, ημικρανίες ακόμα και ναρκοληπτικά επεισόδια. Τα εμπόδια αυτά γίνονται όλο και πιο προσπελάσιμα με την βοήθεια της Harlow που κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμα πιο επιδέξια.

«Χωρίς αυτήν θα είχα πολλούς περιορισμούς σε αυτα που θα μπορούσα να κάνω στη ζωή μου» δήλωνε η Jaquie σε σχετικό ρεπορτάζ στο CBS News, εξηγώντας πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά της και τα σχέδια της για το μέλλον εξαιτίας της απαραίτητης πλέον Harlow.

Όταν ξεκινούσε πριν έναν χρόνο στο Instagram το λογαριασμό helper_dog_harlowήθελε απλά να κρατάει ένα online ημερολόγιο με την εξέλιξη της εκπαίδευσης της Harlow και φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο ενδιαφέρουσα θα φαινόταν η ιστορία στους χρήστες, με αποτέλεσμα να έχει σήμερα 75.000 followers ποτ συνεχώς αυξάνονται.

«Όλοι φαίνεται να το λατρεύουν», λέει η Jaquie, «θα πάει στο ψυγείο, θα μου φέρει ένα μπουκάλι νερό και θα ξαναγυρίσει να κλείσει την πόρτα. Είναι πολύ σημαντικό όταν ζαλίζομαι ή πονάω πάρα πολύ για να κουνηθώ, γιατί χρειάζομαι να παίρνω τα φάρμακά μου».

Η περίπτωση της Jaquie είναι μία από τις εκατομμύρια περιπτώσεων εκεί έξω που η αναπηρία και η συνεχής ανάγκη για επίβλεψη δεν είναι άμεσα ορατή. Κανείς δεν καταλαβαίνει πως η 20χρονη πάσχει από μία σοβαρή πάθηση, εκτός και αν της συμβεί κάποιο επεισόδιο, γι΄ αυτό και είναι τόσο σημαντική η προσφορά της Harlow στην καθημερινή της ζωή.

Η Harlow την προειδοποιεί κάθε φορά που κάτι πρόκειται να της συμβεί, μυρίζοντας τις μεταβολές που συμβαίνουν στο σώμα τους πριν εκδηλωθούν με μία λιποθυμία, ή και κάτι πιο σοβαρό.

Η δημοφιλία που απολαμβάνει πλέον η Harlow μεταδίδει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και στον κόσμο που αρχίζει να ευαισθητοποιείται για τις ανάγκες των «αόρατων ασθενών».

Αυτό που δεν είναι ορατό για τον διπλανό μας, είναι ορατό για την ευαίσθητη μύτη της Harlow και ευχόμαστε στο μέλλον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα μίας τέτοιας σημαντικής βοήθειας και συντροφικότητας στο πλευρό τους.

Πηγή: http://www.mediafree.gr/