Απίστευτo! Ιρλανδικό Σέττερ πέθανε από φόλα στα Crufts!

Επιμέλεια: kynology.gr

irishsetterΌπως μεταδίδουν διεθνή siteo  Jagger ένα Ιρλανδικό Σέττερ τριών ετών  πέθανε στο σπίτι του στο Βέλγιο αμέσως μετά την επιστροφή του από την έκθεση  Crufts στην Αγγλία ενώ ο ιδιοκτήτης του είναι βέβαιος ότι ο σκύλος δηλητηριάστηκε στην διάρκεια της έκθεσης  στο Μπέρμιγχαμ, Ο Thendara Satisfaction  (χαϊδευτικό Jagger) κατέρρευσε μετά την επιστροφή  στο σπίτι του στο Βέλγιο, την Παρασκευή.  Είχε πάρει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του και  όπως αναφέρει η ιδιοκτήτης και εκτροφέας Dee Millington-Bott ο Jagger παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα στο σπίτι και πέθανε πριν έρθει ο κτηνίατρος.. Όταν ο κτηνίατρος έφτασε, έκανε αυτοψία και βρήκε  κύβους από βοδινό κρέας στο στομάχι του σκύλου. Μάλιστα αυτοί οι κύβοι περιείχαν 2 ή 3 διαφορετικά είδη δηλητηρίου και ήταν φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να απελευθερώσουν το δηλητήριο αρκετό χρόνο αργότερα από την κατάποσή τους…

-Εκπρόσωπος του Kennel Club (Κυνολογικός Ομιλος Αγγλίας) που είναι ο διοργανωτής των Crufts  δήλωσε δεν έχει υπάρξει ανάλογο περιστατικό στην ιστορία του της Έκθεσης που χρονολογείται από το 1891.

Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι στο άκουσμα αυτής της φοβερής είδησης και εκφράζουμε την ειλικρινή συμπάθειά μας στους ιδιοκτήτες του Jagger“, δήλωσε η γραμματέας του Kennel Club κ.  Caroline Kisko.