Εντυπώσεις από μια έκθεση στην Δανία….

κείμενο-φωτο : Δεκαρίστου Μαρία- Μαριόνκα

Αγαπητοί κυνόφιλοι, εγώ συνεχίζω να κρίνω σταθερά στο εξωτερικό, μιας και στην Ελλάδα δεν είμαι βλέπετε αρεστή… (Έκρινα μία φορά μόνο στην Ελλάδα, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, πέρσι στη Λαμία).

 Όμως δεν με πειράζει. Έχω καταφέρει να καταξιωθώ στο εξωτερικό και μάλιστα ιδιαίτερα στην αυστηρή Σκανδιναβία όπου με τιμούν με τις συνεχόμενες προσκλήσεις για να κρίνω και μου δείχνουν έντονα και συχνά την ιδιαίτερη εκτίμηση που μου έχουν, διοργανωτές και εκθέτες, και αυτό μου είναι υπεραρκετό.

Απίστευτη οργάνωση

Λίγες πληροφορίες για την έκθεση που έκρινα στο Ούρχους της Δανίας στις 26 & 27 Μαΐου 2018

Στη Σκανδιναβία όπου συνήθως κρίνω, τα πάντα είναι απίστευτα καλά οργανωμένα και οι κρίσεις είναι on line οπότε  τη στιγμή που υπαγορεύω την αξιολόγησή μου, ταυτόχρονα όλοι την διαβάζουν !!! Συνεπώς τα λάθη δεν…επιτρέπονται χα χα χα

 Έκρινα ενδεικτικά: Μολοσσοί = 43,  Κανίς = 32, Λεονμπέργκερ = 16, Ιαπωνικά Σπίτς = 10, Ευρασίας 8 και διάφορες άλλες φυλές με μικρότερες συμμέτοχες. 

Οι συνολικές συμμέτοχες ήταν 1.618 (μονή και εθνική έκθεση σε μικρή πόλη) και για τα δεδομένα της Δανίας θεωρείται μια μικρή έκθεση…πέρσι στην Κοπεγχάγη οι συμμέτοχες ήταν πάνω από 12.500!!!!!

Απένειμα το “καλύτερος ομάδος 3” στο Σκωτικό Τερριέ και κατόπιν αυτό κέρδισε το “Καλύτερος Έκθεσης”!!!!! από τον κριτή κύριο  Jørgen Hindse που είναι μέλος στο Δ.Σ. της FCI και υπεύθυνος για τον Ευρωπαϊκό τομέα. 

Επίσης το “Καλύτερος Φυλής” μου Κανίς Τόϋ που επέλεξα από την κατηγορία Νέων κέρδισε με άλλο κριτή την ομάδα 9 με πολύ μεγάλο συναγωνισμό αλλά και το “Καλύτερος Φυλής” μου Ιαπωνικό Σπίτς πάλι από την κατηγορία Νέων ήρθε δεύτερο στην ομάδα 5, επίσης με πολύ μεγάλο συναγωνισμό μιας και στη Σκανδιναβία η ομάδα 5 με τα Σπίτς και τα αρκτικά σκυλιά είναι από τις πιο δυνατές.

Στην Φιλανδία και την Νορβηγία

Ετοιμάζω βαλίτσες για τη Διεθνή Έκθεση στο Oulu Φινλανδίας την επόμενη εβδομάδα. Εκεί  ενδεικτικά, θα έχω τη μια μέρα 72 Γερμανικά Σπίτς και φανταστείτε ότι θα έχω μόνο τα 3 από τα 5 μεγέθη τους…

Μετά θα κρίνω στην τριπλή Έκθεση 20-21-22 Ιούλιου στο Specialty του Danish Toydog Association, και έπεται η Βόρεια Νορβηγία στο Mo I Rana στην διπλή έκθεση στις 11& 12 Αυγούστου, που θα κρίνω όλες τις φυλές των ομάδων 5 & 7 & 8.

Όπως και σε όλα τα θέματα οι Έλληνες έξω πάμε καλά…. Ουδείς προφήτης στον τόπο του.