Κυνοφιλική Έκθεση Φωκίδας: Συμβουλές …επιβίωσης εκθετών και διοργανωτών! Όσα πρέπει να γνωρίζουμε…

-Είναι η πρώτη έκθεση που διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος και θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Ιουλίου 2019.  Είναι όμως και η πρώτη έκθεση που θα διοργανωθεί σε βουνό, σε ένα πραγματικά παραδεισένιο τοπίο. Εκεί που σμίγουν η Γκιώνα και η Οίτη τα θρυλικά βουνά της Ρούμελης.

-Η διοίκηση και τα μέλη του Ομίλου καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε εκθέτες και επισκέπτες να περάσουν ένα απολαυστικό και αξέχαστο κυνοφιλικό διήμερο…

-Η έκθεση που είναι διπλή και  επίσημη, με απονομή CAC, διοργανώνεται με την έγκριση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, και την υποστήριξη των Δήμων Δελφών και Δωρίδας.

Μέσω της ιστοσελίδας  http://www.katafygio-oiti.gr/  μπορείτε να βλέπετε διαρκώς τον χώρο της έκθεσης σε ζωντανή μετάδοση. Μπορείτε να το κάνετε και τώρα που ο χώρος είναι άδειος. Έχει πολύ ενδιαφέρον…

Ακόμα δεν δήλωσες συμμετοχή;

Κλείστε έγκαιρα τις συμμετοχές σας! Διευκολύνει αφάνταστα τους διοργανωτές που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι εθελοντές. ΕΔΩ δηλώνετε συμμετοχή. https://app.dogshow.pro/dogshowinfo.php?showid=38&fbclid=IwAR3Ehp7TUtH-meywcd-styMdfJ416hRaFTj8SHTg4czMEdHZATZSOF8tSTg

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετοχές πρέπει να έχουν αποσταλεί το αργότερο μέχρι 15 Ιουλίου. Για αυτό μην εφησυχάζετε και  μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να δηλώσετε τους σκύλους σας..

Το πρόγραμμα που υποστηρίζει την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχών κρατάει  στην ΄΄μνήμη΄΄ του τα στοιχεία του σκύλου σας, αν έχει ήδη συμμετάσχει σε έκθεση του ΚΟΕ ή του Κυνοφιλικού Ομίλου Λαμίας. Μεγάλη διευκόλυνση από τον ΄΄ εφευρέτη΄΄ κ Χρήστο Ιωάννου τον οποίο με την ευκαιρία  ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια του.

Αν δυσκολεύεστε με την τεχνολογία και δεν μπορείτε να δηλώσετε τους σκύλους σας, ενημερώστε μας για να σας στείλουμε την έντυπη φόρμα συμμετοχής. Το email του Ομίλου είναι kfokidos@gmail.com και το τηλ 6936.694640

-Υπενθυμίζεται ότι οι Καλύτεροι Έκθεσης και των δυο ημερών κερδίζουν από ενα αξέχαστο διήμερο σε Ξενώνες της Βόρειας Ελλάδος προσφορά της εταιρίας Crazy Holidays!

Τόπος, χρόνοι , κόστος!

ΦΩΚΙΔΑ: MOUNTAIN DOG SHOW CAC

Ημερομηνία: 27&28 Ιουλίου 2019

Διοργανωτής: Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος

Τοποθεσία: Βρύζες, Καταφύγιο Οίτη, Φωκίδα

Λήξη συμμετοχών  15 Ιουλίου 2019

Κριτές: Σάββας Χατζησάββας, Μαριόνκα Δεκαρίστου, Νίκος Καραγιάννης, Αλεξία Καμμένου

Κτηνίατρος έκθεσης η κ Ιωάννα Γιαννακοπούλου.

Κόστος: 25 ευρώ ανά σκύλο, και έως δυο σκύλους, ανά ημέρα. Από τον τρίτο σκύλο και για περισσότερους 20 ευρώ ανά σκύλο και ημέρα.

Προκαταρκτική κουταβιών & κουτάβια 15 ευρώ ανά σκύλο και ημέρα.

Επικοινωνία: τηλ. 6936694640 kfokidos@gmail.com

-Η δήλωση συμμετοχής για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη πρέπει να περιλαμβάνει το αντίτιμο συμμετοχής το οποίο πρέπει να έχει καταβληθεί έγκαιρα και να περιλαμβάνει τα τραπεζικά έξοδα αν υπάρχουν.. 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  (PIRAEUS BANK)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ  6039-119245-341

ΙΒΑΝ          GR72 0171 0390 0060 3911 9245 341 

ΜΗΜΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

 Μην ξεχάσω: Μπουφάν, βενζίνη, ομπρέλες…

Δροσιά! Πολύ δροσιά! Υπολογίστε ότι η θερμοκρασία της περιοχής είναι 10 με 12 βαθμούς Κελσίου  oC ,  μικρότερη σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας. Αν στην Αθήνα έχει 40 βαθμούς στην ορεινή Φωκίδα έχει 28 και αν στην Θεσσαλονίκη έχει 34 στην έκθεση θα έχει 22!  Το βράδυ θα χρειαστείτε ζακέτα ή μπουφάν!

Φροντίστε για ομπρέλες, καθίσματα και τραπεζάκια για την άνεση σας. Οι διοργανωτές (δεν) μπορούν να φροντίσουν για όλα και πάντα κάτι τους θα διαφύγει. Μεγάλη υπόθεση λοιπόν η αυτάρκεια και η …αυτοδιάθεση του εκθέτη 

Νερό, ρεύμα, τουαλέτες κ.λ.π υπάρχουν δωρεάν στον χώρο της έκθεσης. Όμως τα πάντα χωρίς υπερβολές…

-Κοντά στην έκθεση ΔΕΝ υπάρχει βενζινάδικο για αυτό φροντίστε να έχετε πληρότητα μισού  ρεζερβουάρ, ειδικά αν  έχετε σκοπό να οργώσετε τα βουνά και να πεταχτείτε μέχρι το Λιδορίκι, την Λιμνη του Μόρνου ή τον Αθανάσιο Διάκο. Το κοντινότερο πρατήριο απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα.

Καλού κακού πάρτε μαζί σας και κάποιο αντικουνουπικό  αν και στα τοπικά δροσερά βράδια  τα κουνούπια  πέφτουν σε λήθαργο!

Η φωτογραφική μηχανή είναι απαραίτητη! Τόσο για τα …κύπελλα και τα βάθρα όσο και για τα τοπία και τα ιστορικά βουνά και χώματα!

Κάπου να ξαποστάσω…

Φροντίστε έγκαιρα για την διαμονή σας. Στο σχετικό λίνκ, στο τέλος του κειμένου, θα βρείτε προτάσεις που βρίσκονται κοντά στον χώρο της έκθεσης. Αν έχετε απορίες και προβληματισμούς μην  διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε στο 6936694640. Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος είναι πάντα στην διάθεση σας για να διευκολύνουν τόσο την συμμετοχή όσο και την παραμονή σας.

-Όσοι θα μείνετε στον χώρο της έκθεσης σε αυτοκίνητα, αυτοκινούμενα και αντίσκηνα  φροντίστε  για την αυτονόητη καθαριότητα και προστασία   του δάσους  και έχετε υπ΄ όψιν σας ότι απαγορεύεται ακόμα και η σκέψη για άναμμα φωτιάς.

Στο σαλέ ΄΄Καταφύγιο Οίτη΄΄  στο ευρύτερο χώρο του οποίου γίνεται η έκθεση θα βρείτε πρόχειρο φαγητό, ποτά, καφέ και αναψυκτικά κ.λ.π. το τηλ για άμεσες πληροφορίες είναι 

Αν είστε μια καλή παρέα έως 8 άτομα μπορείτε να μείνετε οικονομικά στο  http://www.katafygio-oiti.gr/  στον χώρο της έκθεσης. Το τηλ για άμεση συνεννόηση είναι: Τηλ.  2265062496 -Κιν. 6936944300

Τι να παραγγείλω; 

Εδώ στα ψηλά βουνά δεν έχουμε σεφ! Έχουμε όμως ψήστες μερακλήδες,  με τσιγκελωτά μουστάκια,  που ξέρουν από …κοψίδια και  θα ετοιμάσουν όλα τα σχετικά: Κοντοσούβλια, , προβατίνα, παϊδάκια στα κάρβουνα, σπληνάντερα  και όλες τις …πρωτόγονες αυθεντικές, ορεινές γεύσεις. Όλα αυτά με κάθε σεβασμό στους βέγκαν που μπορούν να χορτάσουν με ντόπια χωριάτικη σαλάτα ή να (προ)παραγγείλουν ντόπια φασολάκια, ψητά ρεβίθια, πατατοσαλάτες κ.λ.π.

-Το κόστος του φαγητού είναι ιδιαίτερα προσιτό και μπορεί να κοστίσει για τους ..μετριοπαθείς από 10  ευρώ ανά άτομο, , μέχρι 20 ευρώ και απεριόριστα  για τους έχοντες και …κατέχοντες! Υπάρχουν βέβαια και ακόμα πιο οικονομικές προτάσεις όπως χορταστική κρέπα στο καφέ  ΄΄Μαντάμια΄΄ της Παύλιανης με 3-3,5 ευρώ.

Θεέ μου μεγαλοδύναμε…

Το Σαββατόβραδο 27 Ιουλίου ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος διοργανώνει μια όμορφη και αξέχαστη  βραδιά με ζωντανή ελληνική ποιοτική μουσική, κάτω από δροσερά γιγάντια πλατάνια και γάργαρες πηγές στο ιστορικό χωριό Καλοσκοπή ή ΄΄Κουκουβίστα΄΄ όπως ήταν  το παλιό της όνομα. Ο Νίκος και η Νάσια Βελέντζα νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες της περιοχής και ΄΄σπουδαγμένοι΄΄ μουσικοί θα παίξουν μουσική και θα μας τραγουδήσουν ότι τους ζητήσουμε… Από το ΄΄Θεέ μου Μεγαλοδύναμε΄΄ μέχρι το ΄΄Φεγγάρι μάγια μου ΄κάνες΄΄.     Η οργάνωση και το κόστος της μουσικής βραδιάς είναι υπόθεση του Ομίλου. Τα υπόλοιπα,  φαγητά, κρασιά, μπύρες, τσίπουρα κ.λ.π. είναι ρεφενέ και ο καθ ένας πληρώνει τα δικά του. Κάπου εκεί μέσα στην βραδιά ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος θα τιμήσει ορισμένους ανθρώπους για την προσφορά τους, ονόματα (τώρα) δεν λέμε….    

Πριν την μουσική βραδιά μπορείτε να επισκεφτείτε (δωρεάν)  το λαογραφικό μουσείο της Καλοσκοπής και νοερά να βιώσετε την  αγροτική ζωή όπως ήταν πριν 50 ή 100 χρόνια. Παράλληλα μπορείτε να αγοράσετε σε χαμηλές τιμές ντόπιο μέλι, ρίγανη, τσάι του βουνού (εξαιρετικόοοο) καθώς και σπάνια βιβλία με την ματωμένη ιστορία της περιοχής.

Πως θα έρθετε:

-Είναι πολύ εύκολο! Πατήστε ΕΔΩ!  

Η διαδρομή είναι ονειρική από όπου και αν έρθετε. Ξεχάστε την ταλαιπωρία που τραβάμε όλοι μας μέχρι να βρούμε τον χώρο όπου διεξάγονται οι εκθέσεις των διαφόρων  πόλεων.  Εδώ θα χαρείτε να …χαθείτε!

Όσοι έλθετε αυθημερόν (δεν το συνιστούμε γιατί θα χάσετε ….απολαύσεις) υπολογίστε ότι το σημείο της έκθεσης απέχει περίπου 2 -3 ώρες από Αθήνα, 2-3 ώρες από Πάτρα, 3-4 ώρες από Θεσσαλονίκη, και λιγότερο από 50 λεπτά από Λαμία και Άμφισσα-Ιτέα. 

Όσοι έρθετε από Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας στρίψτε για Μπράλο κοντά στις Θερμοπύλες και ακολουθείστε τον δρόμο προς Παύλιανη. Σε 35 λεπτά φτάσατε! Όσοι έρχεστε από τον παλιό δρόμο Αθηνών- Λαμίας μέσω Αμφίκλειας  ή από τον δρόμο Ναυπάκτου -Μπράλου στρίψτε στον Μπράλο προς Παύλιανη. Ο χώρος της έκθεσης (περιοχή Βρύζες) απέχει περίπου 10 λεπτά από την Παύλιανη και  10 από την Καλοσκοπή πηγαίνοντας προς Λιδωρίκι..

Αν θελήσετε να έρθετε με συγκοινωνία ο κοντινότερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι το Λιανοκλάδι στην Λαμία. Υπάρχει και ο τοπικός σταθμός του Μπράλου ο οποίος όμως έχει ελάχιστα δρομολόγια από Αθήνα. 

Σε κάθε περίπτωση και εφ όσον  επιλέξετε τραίνο, λεωφορείο ή ταξί, τηλεφωνήστε σε ΚΤΕΛ και  ΟΣΕ ή όπως αλλιώς λέγεται…  Εδώ, ως διοργανωτές,  σηκώνουμε ψηλά τα χέρια αν και τοπικά ταξί θα βρεθούν η σε μια δύσκολη περίπτωση όλοι θα βάλουμε πλάτη και αυτοκίνητο…

αλό θα είναι όσοι δεν οδηγούν ή θέλουν παρέα να το πουν έγκαιρα ώστε να γίνουν …τα κονέ! Συνηθίζεται οι κυνόφιλοι να συνταξιδεύουν για τις εκθέσεις και να μοιράζονται έξοδα και εμπειρίες. Στο facebook και στις ομάδες   ΄΄Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος ΄΄   και ΄΄ΚΟΕ όσα Συμβαίνουν μπορούν να αναρτηθούν …αναζητήσεις συνταξιδιωτών. Δεν είναι ντροπή είναι κυνοφιλικός πολιτισμός!

–Συμβουλευτείτε τα σχετικά λινκ στο τέλος του κειμένου και να θυμάστε ότι …. Σας περιμένουμεεεε!

δειτε: ΦΩΚΙΔΑ: Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής για την διπλή Έκθεση του Ιουλίου!

δειτε: Dog Show Φωκίδας: Τι θα δούμε, τι θα φάμε που θα μείνουμε…

δειτε: Για πρώτη φορά! Mountain Dog Show!

δειτε: Φωκίδα: Οι Καλύτεροι έκθεσης κερδίζουν ονειρεμένα διήμερα στην Βόρεια Ελλάδα από την Crazy Holidays!